Territori

La Generalitat presenta les noves autoritzacions i distintius de transport de mercaderies d'àmbit català

query_builder   28 juliol 2003 14:11

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta les noves autoritzacions i distintius de transport de mercaderies d'àmbit català

El director general de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Enric Ticó, ha presentat avui les noves autoritzacions i distintius de transport públic de mercaderies d’àmbit català.

Aquestes autoritzacions, creades per un Decret del Govern de la Generalitat aquest mateix any, permeten la realització de transport de mercaderies amb vehicles lleugers, d’entre 2 i 3,5 tones de pes autoritzat, i que normalment s’utilitzen en tasques de distribució i repartiment per transportistes autònoms.

La principal novetat d’aquesta nova autorització és que per obtenir-la cal acreditar uns requeriments de capacitació professional adaptats específicament a les característiques pròpies d’aquesta gamma de transports. A les proves, celebrades recentment per la Direcció General de Ports i Transports, un total de més de mil persones varen obtenir el certificat.

Aquest document permet:

· Accedir a la professió de forma proporcionada.

· Millorar l’oferta existent.

· Facilitar als treballadors autònoms la seva incorporació al mercat en condicions favorables.

· Ordenar la professió, evitant situacions d’irregularitat propiciades per l’exigència de requeriments de competència professional inapropiats.

Els vehicles que disposin d’aquesta autorització incorporen un nou distintiu en els seus laterals i part posterior amb la inscripció CAT inserida en un triangle blanc i vermell, per tal de facilitar la seva identificació exterior.

1  

Fitxers adjunts

Imatge distintiu CAT

Imatge distintiu CAT
PDF | 317