El Consell Executiu ha nomenat aquest dimarts Manel Nadal nou secretari de Mobilitat i Infraestructures del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica.

Nascut a Girona el 1953, Nadal serà el responsable de les polítiques d'infraestructures relacionades amb la mobilitat, la logística, transports terrestres, ports, aeroports, carreteres i autopistes. Entre les seves funcions, haurà de presidir també la comissió de seguiment per al traspàs integral de Rodalies.

Llicenciat en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, va ser professor agregat de Ciències naturals als instituts de Batxillerat de Banyoles, Figueres i Salt entre els anys 1976 i 1984.

Va ser diputat al Parlament de Catalunya entre el maig de 1984 i el gener de 2003. Al desembre d’aquell mateix any, amb la formació del primer govern tripartit, va ser nomenat secretari de Mobilitat del Govern de l’antic departament de Política territorial i obres públiques, càrrec que ocuparia fins l’any 2010.

Durant aquest període, i en funció del càrrec, va ser president d’Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (Ifercat), Aeroports de Catalunya i Ports de la Generalitat. Va ser fundador el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de BCN (CDRA) i va ser membre dels consells d’administració de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Entre els anys 2010 i 2012, després de l’etapa al Govern, va tornar a ser professor de Ciències naturals a l’Institut de Batxillerat de Banyoles. Manel Nadal ha estat membre del consell d’administració de la societat Renfe Viajeros entre 2021 i 2024.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 155713