1. El conseller i el ministre s’han trobat aquest matí a la seu del departament d’Empresa i Treball en una reunió de treball
  2. Imatges del mut de la reunió: https://we.tl/t-s7OzO5Dts0

El conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, i el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, s’han reunit aquest matí a la seu del departament per fer una primera reunió de treball després de la configuració del nou Govern.

Durant la reunió, el conseller ha exposat al ministre les prioritats del Govern tant pel sector industrial com pel turístic i ha posat en valor la voluntat de treballar conjuntament amb projectes estratègics per a Catalunya en sectors diversos. “Explorarem totes les vies de col·laboració lleial i franca amb l’objectiu de millorar les oportunitats per a les empreses i l’economia catalanes, tot el que puguem fer per promoure un creixement sostingut i sostenible, ho farem”, ha manifestat el conseller Sàmper. Per la seva banda, el ministre Hereu ha expressat el seu interès en impulsar la col·laboració institucional. “Gràcies a l’important teixit industrial que té Catalunya, és una de las comunitats que més es beneficia de l’impuls del ministeri”, ha destacat.

La indústria i el turisme, motor de l’economia catalana

La industria va tornar a ser un motor de l’economia catalana el segon trimestre del 2024, amb un creixement del 4,9%, el valor més alt dels últims tres anys, i molt per sobre de l’augment del PIB total, així com també de la indústria espanyola i l’europea.

Pel que fa a l’ocupació, en el segon trimestre, l’afiliació es va incrementar un 1,3%. Amb això, l’ocupació industrial es va situar un 3,2% per sobre dels nivells anteriors a la pandèmia i, el febrer del 2024, es va arribar al mig milió d’afiliats.

Pel que fa al turisme, la previsió de tancament per aquest 2024 és de creixement, donat que en el període gener-juny 2024, els visitants estrangers (amb i sense pernoctació) han augmentat un 7,6% i mentre, que en dades corresponents al primer trimestre de l’any, els visitants catalans s’han incrementat un 19,6% i els de la resta de l’Estat un 2,2%.

Adjuntem imatges del mut de la reunió : https://we.tl/t-s7OzO5Dts0


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

@empresacat | @treballcat

►►► més xarxes socials


2  

Imatges

El conseller Sàmper durant la reunió amb el ministre Hereu per tractar les prioritats del sector industrial i turístic

El conseller Sàmper durant la reunió amb el ministre Hereu per tractar les prioritats del sector industrial i turístic 1299569

El conseller Sàmper i el ministre Hereu, durant la trobada.

El conseller Sàmper i el ministre Hereu, durant la trobada. 1208890