Territori

Medi Ambient col·labora en les tasques de recuperació d'espais afectats per la marea negra a Galícia

query_builder   20 desembre 2002 19:44

event_note Nota de premsa

Medi Ambient col·labora en les tasques de recuperació d'espais afectats per la marea negra a Galícia

El Departament de Medi Ambient està col·laborant per a la recuperació dels espais i de la fauna afectats per la marea negra provocada pel vessament del petroler Prestige a les costes gallegues.

Conscient de la gravetat de la situació i del gran impacte mediambiental que està suposant aquesta catàstrofe, Medi Ambient dóna suport tècnic a l’administració gallega per tal d’ajudar a superar-la el més aviat possible. Les seves tasques són de coordinació dels treballs de recuperació de fauna petrolejada i de coordinació d’equips de neteja de determinades zones.

Fa un parell de setmanes, es va desplaçar fins a la Corunya, a petició de la Facultat de Ciències de la Universidade da Coruña, el doctor Ricard Gutiérrez, reconegut expert en taxonomia d’aus marines, director de la Reserva de Fauna del Parc Natural del Delta del Llobregat i adscrit a la Direcció General de Boscos i Biodiversitat del Departament de Medi Ambient. La setmana passada el va rellevar en la seva funció el Guarda de la Reserva de Fauna del Delta del Llobregat David Bigas. Tots dos són els únics experts catalans, dels 7 que hi ha en tot l’estat, integrants de la Comissió Científica Internacional d’Identificació d’Ocells Rars.

Personal del Parc Nacional d’Aigüestortes està coordinant diferents equips de neteja de les costes.

En coordinació amb l’INCAVOL, tres integrants del Cos d’Agents Rurals, del Departament de Medi Ambient, viatjaran aquest cap de setmana a Galícia per fer un reconeixement de la zona i de les condicions en les que es duen a terme els treballs i la coordinació del voluntariat. A finals de la setmana vinent està previst organitzar més expedicions de voluntaris que comptaran amb l’ajut tècnic i professional d’agents rurals. S’estima que cada grup de 15 persones tindrà el suport d’un agent i s’encarregarà d’un sector de costa concret, que s’assignarà a través del repartiment que s’està fent entre Comunitats Autònomes.

1  

Fitxers adjunts

Medi Ambient ajuda a Galicia

Medi Ambient ajuda a Galicia
DOC | 57