Territori

La Generalitat inaugura la variant de Setcases (Ripollès)

S'ha millorat la fluïdesa del trànsit al nucli urbà de la població amb una inversió d'1,22 MEUR

query_builder   19 desembre 2002 13:47

event_note Nota de premsa

La Generalitat inaugura la variant de Setcases (Ripollès)

S'ha millorat la fluïdesa del trànsit al nucli urbà de la població amb una inversió d'1,22 MEUR

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha inaugurat avui les obres de construcció de la variant de la carretera GIV-5264 a Setcases, a la comarca del Ripollès. Aquesta actuació, realitzada per la Generalitat en conveni amb la Diputació de Girona, ha suposat una inversió d’1,22 MEUR (203 MPTA). Durant l’acte d’inauguració el conseller ha anunciat la construcció d’un nou pont sobre el riu Ter a l’entrada de Setcases.

Introducció

La població de Setcases es troba comunicada per la carretera GIV-5264, gestionada per la Diputació de Girona. Aquesta carretera, que va de Camprodon a Setcases, és l’única via per arribar a les pistes d’esquí de Vallter 2000. Això suposa que un volum de trànsit molt important, especialment durant la temporada d’esquí, travessa la població per dirigir-se a les pistes.

Es per això que des d’aquest departament, en conveni de col·laboració amb la Diputació de Girona, s’ha portat a terme la construcció de la variant de  la GIV-5264 a Setcases. 

Descripció de les obres

L’actuació s’inicia amb el condicionament d’un tram de la carretera actual d’accés a la població, venint des de Camprodon, millorant-ne el traçat i donant-li una amplada homogènia, en una longitud d’uns 205 m. Aquest tram no urbà, situat al sud de la població, té una calçada de 7 m, és a dir, està formada per dos carrils de 3 m i dos vorals de 0,5 m.

A continuació passa pel pont sobre el riu Ter, que no s’ha modificat en aquestes obres. Un cop superat el pont existent d’arribada al poble de Setcases, pel sud de la població, s’ha construït una rotonda que dóna accés al nucli urbà de Setcases i a la variant. Aquesta rotonda té una calçada de 8 m d’amplada i un diàmetre de 16 m.

La variant uneix la rotonda de l’entrada sud de Setcases de la carretera GIV-5264, amb el final, que és una intersecció al mateix nivell, situada a  la sortida nord de la mateixa carretera. La variant passa paral·lela al riu Ter, al seu pas pel casc urbà de la vila, amb una longitud de 860 m. La variant té una amplada de calçada de 6,1 m.

Els diversos entroncaments amb els carrers de la vila també s’han resolt amb interseccions al mateix nivell amb preferència per la variant. Totes aquestes interseccions permeten una completa permeabilitat entre la població i la variant, possibilitant l’accés dels veïns a aquesta via a través dels carrers existents. En tot el recorregut de la variant i al tram no urbà s’ha realitzat un reforç de ferm i una vorera entre la calçada i el riu Ter. També s’han col·locat arbres i enllumenat a la vorera i la calçada. S’han realitzat les cunetes i embornals necessaris per a tenir un bon drenatge superficial, així com obres de drenatge transversal per tal de donar continuïtat als recs existents. Totes les aigües recollides són abocades al riu Ter.

Així mateix s’han portat a terme les actuacions necessàries per tal de reduir l’impacte de l’obra sobre l’entorn, tant pel que fa a la ubicació de la variant com a la revegetació de talussos i a l‘enjardinament de diverses illes del traçat.

Les obres, realitzades per l’empresa Aglomerats Girona, van començar el passat mes d’abril i s’han acabat recentment.

Nou pont sobre el riu Ter

Durant l’acte d’inauguració el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha anunciat que, un cop finalitzi la temporada d’hivern, es començarà a treballar per a fer un nou pont sobre el riu Ter, a l’entrada de la població de Setcases. En un principi, només es preveia eixamplar el pont actual però els informes de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) aconsellen fer-ne un de nou que tingui capacitat de desguàs per les avingudes de 500 anys. El conseller ha anunciat que, en aquests moments, s’està redactant el projecte del nou pont i que espera que el primer semestre de l’any vinent aquest projecte quedi enllestit.

D’altra banda, el conseller ha anunciat que també es faran obres d’estacionament a les pistes de Vallter 2000. El conseller ha indicat que aquestes obres es faran també un cop finalitzada la temporada d’hivern.

El conseller ha remarcat que “tant la variant feta, com el nou pont, com les obres d’estacionament i com la variant que s’està construint a Camprodon són unes obres importants de comunicació en aquesta comarca i que totes aquestes actuacions marquen la qualitat del país.”

1  

Imatges

Mapa variant Setcases

Mapa variant Setcases 277

`