Territori

La Generalitat aprova la millora de la C-13 entre Tremp i La Pobla de Segur (Pallars Jussà)

La Generalitat hi invertirà 19,78 MEUR (3.291 MPTA)

query_builder   13 gener 2003 17:56

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova la millora de la C-13 entre Tremp i La Pobla de Segur (Pallars Jussà)

La Generalitat hi invertirà 19,78 MEUR (3.291 MPTA)

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de la Direcció General de Carreteres, ha aprovat el projecte de les obres de condicionament, eixamplament i millora del traçat de la carretera C-13, del punt quilomètric 89,673 al 100,234, entre Tremp i La Pobla de Segur, a la comarca del Pallars Jussà. Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el segon trimestre de 2003 amb un termini d’execució de 24 mesos, suposa una inversió de 19,78 MEUR (3.291 MPTA).

La carretera C-13 constitueix un important eix de comunicació nord-sud entre la plana de Lleida i els Pallars.

Descripció de les obres

El tram afectat per les obres està situat al bell mig del Pallars Jussà i afecta als termes municipals de Talarn, Salàs de Pallars i la Pobla de Segur. Comença al punt quilomètric 89,673. La carretera passa al llarg de la vessant que voreja l’embassament de Sant Antoni pel costat nord. El tram finalitza al punt quilomètric 100,234, a la rotonda d’intersecció entre la C-13 i la N-260. El projecte inclou la remodelació de la intersecció d’accés a Talarn. La longitud total del tram projectat és de 9.658 m.

El tram de carretera condicionat està format per dos subtrams diferenciats:

En el primer (des de l’inici fins a la intersecció de Salàs) la carretera passa per una vessant que voreja el pantà pel nord-oest. En aquest primer tram el traçat del projecte és diferent de la carretera actual, amb molts trams de variants.

El segon subtram, des de Pallars a La Pobla de Segur, és molt més pla i la carretera segueix el traçat de la carretera actual.

El primer tram inclou dos viaductes de 206 m de longitud cada un, i un túnel de 174 m de longitud, dels quals 162 m corresponen al túnel estricte, i 12 m a fals túnel.

La carretera construïda estarà formada per dos carrils de 3,5 m i dos vorals d’1 m. La velocitat específica de projecte és de 80 Km/h i els radis osci.len entre els 200 i 265 m.

El tram projectat inclou un total de 9 interseccions a nivell, inclosa la de Talarn, la majoria de les quals disposen de carril addicional de gir a l’esquerra.

El projecte es completa amb els elements de drenatges longitudinal i transversal, així com la senyalització vertical i horitzontal corresponent.

1  

Imatges

Mapa Tremp-La Pobla

Mapa Tremp-La Pobla 194