Territori

El conseller Joaquim Nadal visita les noves instal·lacions pesqueres al port de Vilanova i la Geltrú

query_builder   27 setembre 2004 19:00

event_note Nota de premsa

El conseller Joaquim Nadal visita les noves instal·lacions pesqueres al port de Vilanova i la Geltrú

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui les noves instal·lacions pesqueres al port de Vilanova i la Geltrú. Aquesta obra dota al sector pesquer de nous espais i equipaments per millorar la manipulació, la preparació i la distribució del peix, i de noves oficines per a la Confraria, donant suport a la gran activitat pesquera que es desenvolupa en el port vilanoví. Ports de la Generalitat ha executat l’obra civil d’aquestes instal·lacions en un termini de 8 mesos, per un import de 645.000 €.

Descripció de les obres

L’obra va començar amb l’enderrocament dels espais edificats entre la sala de subhastes i la fàbrica de gel. En concret es van tirar a terra el cobert de venda de peix blau, la zona de recepció del peix, l’antiga fàbrica de gel i, properament, s’enderrocaran les antigues oficines de la Confraria de pescadors.

En la zona enderrocada s’ha construït un edifici de dues plantes que ocupa 1.027 m2 de superfície.

La planta baixa s’ha dividit en tres espais: una nau per manipular, preparar i distribuir el peix, un magatzem de pertrets per subministrar estris als pescadors i una sala d’actes que també es farà servir com aula de formació.

A la primera planta s’han ubicat les oficines per a la Confraria de Pescadors. Aquestes s’han construït amb parets de vidre, el que permet un control visual de totes les activitats portuàries i pesqueres, i integra l’edifici amb el port i el seu entorn.

Un nou sistema per distribuir el peix

La Confraria de Pescadors preveu canviar properament el sistema de distribució del peix venut en subhasta. Un equip especialitzat s’encarregarà de preparar i organitzar les caixes de peix a la sortida de la cinta de venda, per clients, amb l’objectiu d’optimitzar l’espai i els equipaments de la llotja.

Vilanova, el segon port de Catalunya en volum pesquer

El port de Vilanova i la Geltrú ocupa el segon lloc de Catalunya en volum de pesca i el tercer en valor obtingut per la venda del peix a la llotja, segons les dades de l’exercici 2003 de Ports de la Generalitat.

La importància de l’aqüicultura a Vilanova

El port de Vilanova i la Geltrú compta amb unes instal·lacions d’aqüicultura, gestionades per una empresa privada, que al 2003 van assolir 500.031 kg de peix i un valor de venda d’1.876.460 €.

 

1  

Fitxers adjunts

FOTOGRAFIA

FOTOGRAFIA
BMP | 151

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia