Durant la primera setmana de setembre, cal demanar les proves per determinar el nivell 

Les inscripcions als cursos generals del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) seran els dies 12, 13, 16 i 17 de setembre, segons el torn. Els interessats es podran inscriure en línia a través de la plataforma d'inscripció i també presencialment, a la xarxa de centres, serveis i oficines

En aquesta inscripció, que es correspon al primer trimestre del curs 2024-2025,el CPNL ofereix més de 1.500 cursos i gairebé 34.000 places. Es tracta de cursos per aprendre o perfeccionar el català, de tots els nivells (des de l’inicial fins al superior) i en modalitat presencial o en línia. En el cas del C2 hi haurà oferta tant de cursos de durada anual com semestral. L’oferta detallada sobre el curs, la modalitat, el municipi i l’horari (matí, tarda o vespre)en què s’imparteixen els cursos es pot consultar al cercador web.

Hi ha dos períodes per poder-se inscriure: el torn preferent i el torn general. El preferent, del 12 al 13 de setembre, és per a alumnes de tots els nivells que han fet un curs al CPNL en els últims dotze mesos, sempre que no l’hagin abandonat. Durant els dies 16 i 17 de setembre s'hi podrà inscriure qui vulgui fer cursos del nivell A1 al C1. Pel que fa al C2, en el torn general els interessats s'hauran d’inscriure el dimarts 17 de setembre a partir de les 9 hores. 

Determinar el nivell per a la inscripció

Per poder-se inscriure abans cal determinar el nivell de català com s’explica al web cpnl.cat/inscripcions. Les persones que no hagin fet un curs al CPNL hauran d’aportar un certificat homologat de coneixements de català o, si no el tenen, demanar una prova de nivell. Es pot sol·licitar fins al 6 de setembre. 

Els cursos de català del CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Secretaria de Política Lingüística. Els certificats de nivell del CPNL tenen validesa oficial i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR).

L’alumnat té dret a una reducció del 50 o el 70 % de la matrícula. Se’n poden beneficiar les persones aturades, pensionistes, de família monoparental o nombrosa o que tinguin una discapacitat reconeguda. Els cursos inicials i bàsics són gratuïts, per incorporar les persones amb menys coneixements a l’ús actiu de la llengua.

Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL és un ens del sector públic que vetlla per estendre el coneixement del català per mitjà de l'ensenyament no reglat, fomentar-ne l'ús en tot el territori i contribuir a la divulgació de la llengua catalana.  

Creat el 1989, actualment està format per 138 administracions públiques (la Generalitat de Catalunya, 99 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona) i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i 143 punts d’atenció a Catalunya.

1  

Imatges

Cursos de català

Cursos de català 4991450