Agència Catalana de l'Aigua

Les Cambres de Comerç catalanes es posicionen a favor del transvasament del Roine

query_builder   23 gener 2003 19:09

event_note Nota de premsa

Les Cambres de Comerç catalanes es posicionen a favor del transvasament del Roine

Les Cambres de Comerç de Catalunya han comunicat al conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, el seu suport a la proposta de transvasament del Roine i han demanat al Govern de la Generalitat que traslladi al Govern de l’estat que comenci a estudiar aquest projecte, que consideren necessari.

Aquesta és la posició oficial del Consell de Cambres de Catalunya, decidida i transmesa al Conseller en el transcurs de la seva reunió plenària, que s’ha celebrat aquest migdia a la Casa Llotja de Mar. Segons el president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, “Considerem que és un tema a decidir a llarg termini, però nosaltres tenim l’obligació de pensar a llarg termini, i això suposarà que Catalunya es continuarà desenvolupant sense el perill que falti aquesta matèria primera que és l’aigua”.

El conseller Espadaler s’ha mostrat satisfet d’aquesta postura, i ha manifestat que “ara hi ha un marc legal que ens permet fer aquesta proposta que és el mateix Pla Hidrològic Nacional, i que el Consell de Cambres comparteix amb el Govern de la Generalitat. Hem d’exhaurir totes les possibilitats que tenim de regularització i  d’estalvi d’aigua. Però per a aquest disseny cal una aportació externa. Entenem com un vector de futur fer el país en xarxa des de la perspectiva de l’aigua, connectant-lo a Europa.”

“No té sentit discutir sobre infrastructures, aeroports o ports i no pensar en la importància estratègica de l’aigua. És per això que agraeixo el compromís del Consell de Cambres. El Govern de la Generalitat ja ha posat, a l’empara de la disposició addicional novena, a l’ empara de la llei del Pla Hidrològic Nacional, una proposta sobre la taula, que el Govern de l’estat està obligat a estudiar, i sobre el qual està obligat a pronunciar-se.  De moment no hi ha hagut cap resposta, però  continuem exigint-la. El que no ens plantegem de cap manera, ni serà objecte de cap tipus de negociació, serà rebaixar aspectes com el cabal de manteniment per garantir la sostenibilitat de l’Ebre. No es pot extreure ni una sola gota d’aigua del riu fins que no s’hagi establert el pla que ha de garantir la sostenibilitat, i és en aquest context que nosaltres situem la proposta del Roine.”

1  

Imatges

El Conseller Ramon Espadaler amb el president de les Cambres de Comerç de Catalunya

El Conseller Ramon Espadaler amb el president de les Cambres de Comerç de Catalunya 263

`