Les rateres són considerades un art de caça no selectiu, i estan totalment prohibides

Efectius del Cos d’Agents Rurals, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, van sorprendre divendres, dia 30 de gener, un caçador furtiu que utilitzava rateres per caçar ocells en el paratge Masets, al municipi de la Torre de l’Espanyol, a la Ribera d’Ebre.

En el moment de la denúncia, el Sr. M.M.F., veí de Sant Vicenç dels Horts, portava 200 rateres amb formigues alades utilitzades com a esquer i altres estris relacionats. El furtiu va reconèixer haver caçat a la zona setmanes abans. Els agents van detectar indicis d’aquesta activitat il·legal i després de fer-ne el seguiment van poder-lo enxampar caçant dins de l’àrea privada de caça T-10.173.

Les rateres o ballestes són un art prohibit de caça donat que no és selectiu. Molts dels ocells que hi moren són espècies protegides, bàsicament insectívors catalogats com espècies d’interès especial pel catàleg general d’espècies amenaçades. La seva utilització està tipificada com a infracció a la Llei 4/1989 de conservació dels espais naturals, la flora i fauna silvestre. 

1  

Imatges

Rateres utilitzades per caçar els ocells

Rateres utilitzades per caçar els ocells 543