Territori

La Generalitat i el Govern d'Aragó signen un conveni per a la prevenció d'incendis forestals

query_builder   25 abril 2003 15:12

event_note Nota de premsa

La Generalitat i el Govern d'Aragó signen un conveni per a la prevenció d'incendis forestals

 Representa una millora en l’aprofitament de recursos i infraestructures disponibles a les zones frontereres L’any passat es va signar un conveni amb la Comunitat Valenciana que està resultant molt efectiu

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler i el consejero de Medio Ambiente del Gobierno de Aragón, Alfredo Boné, han signat aquest migdia a l’Ajuntament de la Granja d’Escarp, un conveni de col·laboració en matèria de prevenció d’incendis forestals. Aquest conveni servirà per planificar els mitjans de vigilància i detecció d’incendis forestals en les zones limítrofes d’ambdues comunitats i fixar un calendari per l’aplicació del desplegament dels mitjans i aconseguir una millor cobertura dels recursos de prevenció.

 Els departaments de medi ambient de les dues Comunitats Autònomes tenint en compte la condició de veïnatge geogràfic existent entre Catalunya i Aragó, i conscients de l’alt risc que suposen els incendis forestals, han volgut establir uns mecanismes comuns de col·laboració en la prevenció d’incendis forestals en les zones limítrofes. Aquests acords permeten un millor aprofitament dels recursos i infraestructures disponibles per part de les dues administracions. Amb l’objectiu d’establir una planificació adequada de vigilància i detecció d’incendis forestals situats en aquestes zones catalono-aragoneses es realitzarà un intercanvi d’informació de tot allò relacionat amb el calendari i la localització dels recursos de vigilància i detecció previstos d’aquestes zones.

Per poder garantir el compliment d’aquest conveni de prevenció d’incendis s’ha creat una comissió de seguiment que es reunirà com a mínim dues vegades a l’any per portar un control i resoldre els dubtes que puguin anar sorgint. En el transcurs d’aquestes reunions també es proposarà una programació de les actuacions a realitzar, efectuant el seguiment i el control del seu desenvolupament i proposant les modificacions i adaptacions que en cada cas es considerin oportunes. El conveni signat inclou també l’aprofitament dels recursos d’aigua per als mitjans d’extinció en les zones fronteres.

Les dues comunitats autònomes han acordat facilitar periòdicament la localització cartogràfica i la capacitat dels dipòsits, així com els punts de presa d’aigua destinats a les tasques d’extinció d’incendis forestals localitzats en les zones limítrofes. Les dues administracions autonòmiques s’han compromès a realitzar conjuntament programes i projectes concrets per aconseguir una millor eficàcia de les inversions destinades a la construcció de noves infraestructures de prevenció com poden ser camins, pistes, dipòsits d’aigua, o àrees de tallafoc.

El conveni signat avui amb l’Aragó no és el primer d’aquestes característiques, l’any passat ja es va signar un conveni que afecta les zones limítrofes entre Catalunya i València. El 20 de juny del 2002, el conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, i el conseller de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, Fernando Modregova van signar aquest conveni de col·laboració. L’experiència conjunta en prevenció i detecció d’incendis forestals d’aquestes dues comunitats ha resultat molt efectiva i ha servit per continuar millorant l’eficàcia dels mecanismes de prevenció d’incendis forestals.

1  

Imatges

El conseller Espadaler i el conseller Boné després de signar el conveni de col·laboració

El conseller Espadaler i el conseller Boné després de signar el conveni de col·laboració 320