Territori

Els Agents Rurals obren atestat a tres presumptes furtius per capturar ocells protegits a Mollet

-Els presumptes infractors feien servir xarxes japoneses, prohibides per la llei

query_builder   9 octubre 2003 15:58

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals obren atestat a tres presumptes furtius per capturar ocells protegits a Mollet

-Els presumptes infractors feien servir xarxes japoneses, prohibides per la llei

El passat 5 d’octubre, els Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, del Departament de Medi Ambient, en servei d’antifurtivisme, van localitzar quatre xarxes japoneses parades (art il·legal segons la legislació vigent), i tres persones caçant al paratge anomenat Santa Maria de Gallecs, al terme municipal de Mollet del Vallès.

Els agents van procedir a inspeccionar els reclams, les captures realitzades i la documentació  d’aquestes persones, comprovant les següents infraccions a les Lleis de Caça 1/1970, de 4 d’abril, de Protecció dels Animals 22/2003, de 4 de juliol i  Codi Penal :

 

 Practicar la caça amb arts i mètodes il·legals ( xarxes japoneses)

 Captura en viu d’un esparver (Accipiter nisus), i una mallerenga carbonera (Parus major), espècies protegides.

 Captura de quatre verdums (Carduelis chloris), tres caderneres (Carduelis carduelis), i dos pardals comuns (Passer domesticus).

Així que van comissar les captures, més els reclams utilitzats (tres caderneres), quatre xarxes japoneses, dues xarxes abatibles, dos rotlles de cordill, martell, barres de ferro, etc. per realitzar aquesta activitat il·legal. A més, es van alliberar dos pardals i la mallerenga carbonera, atrapats a les xarxes.

 Aquesta activitat és molt negativa per a la fauna ornitològica salvatge, perquè representa una captura massiva i no selectiva de tota classe d’ocells, i de manera molt important dels insectívors, molt beneficiosos per a l’agricultura i les plagues forestals.

Els animals capturats es van traslladar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa per al seu reconeixement i tractament. Degut a l’estricta protecció legal d’aquests ocells es va obrir un atestat per presumpte delicte contra la fauna.

1  

Imatges

Material comissat pels Agents Rurals

Material comissat pels Agents Rurals 529