Territori

Els Agents Rurals enxampen un caçador furtiu de senglars

El presumpte infractor feia servir llaços lliscants per caçar senglars, prohibits per la llei

query_builder   19 novembre 2003 13:40

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals enxampen un caçador furtiu de senglars

El presumpte infractor feia servir llaços lliscants per caçar senglars, prohibits per la llei

Efectius del Cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient van sorprendre ahir un caçador mentre col·locava un llaç per capturar senglars i en tenia un altre de parat a Can Bogunyà, al terme municipal de Terrassa (Vallès Occidental).

Els llaços lliscants estan fets amb cable d’acer i els caçadors furtius els col·loquen habitualment en els llocs de pas dels porcs senglars. Es va  intervenir al caçador enxampat una ampolla plena d’oli de motor, producte utilitzat normalment per atreure els animals i incrementar així l’efectivitat del parany. Els arbres propers al llaç acostumen a ruixar-se amb derivats del petroli, gasoil o oli mineral, que fan que els senglars acudeixin per refregar-s’hi i així dissimular la pròpia olor per protegir-se dels possibles depredadors.

 

Els llaços són una mena de parany no selectiu totalment prohibit. La seva utilització pot ser molt perillosa, no només per a animals domèstics com ara gossos, cabres o ovelles, sinó també per a qualsevol animal salvatge. Hi poden agafar-se fàcilment també espècies protegides o en perill d’extinció. Els animals que hi cauen queden lligats pel coll fins que ells mateixos s’acaben escanyant en l’intent de deslliurar-se’n o fins que arriba el caçador i els sacrifica de la manera més silenciosa possible.

Es dóna la circumstància que aquest mateix furtiu va ser sorprès, també per Agents Rurals, quan col·locava el mateix tipus de parany a la zona de Can Pèlags, a Matadepera, el 20 d’abril de 2002. Per aquells fets està pendent d’un judici que s’ha  de celebrar el pròxim mes de gener.

1  

Imatges

Fotografia dels Llaços i l'ampolla d'oli

Fotografia dels Llaços i l'ampolla d'oli 22