- També s'ha designat el Secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió i el Director del Centre d’Estudis d’Opinió
El Consell executiu ha aprovat el nomenament dels seus delegats territorials, així com del secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió i del director del Centre d’Estudis d’Opinió. A més, ha designat diversos secretaris i directors generals, avançant així en la configuració de la seva estructura.
Catalunya compta amb vuit delegacions que representen institucionalment el Govern de la Generalitat al territori. També vetllen perquè les polítiques del Govern s'implementin des de la proximitat a l'àmbit local. Així mateix, pel seu coneixement i arrelament al territori, poden detectar les oportunitats i reptes existents en qualsevol àmbit i treballar-hi.
A través de les delegacions, el Govern és més a prop de la ciutadania i a la inversa. N'hi ha una a cada vegueria.
Pilar Díaz Romero, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona
Nascuda a Barcelona l’any 1967
Alcaldessa d'Esplugues de Llobregat des del 12 de juny del 2006, Diputada del Parlament de Catalunya 1999-2006, i diputada provincial des de l'any 2011, actualment és Presidenta delegada de l'Àrea de Serveis Generals i Transició Digital de la Diputació de Barcelona, i Presidenta del Consorci LOCALRET.
Enginyera superior de Telecomunicacions (1990) i doctora enginyera en Telecomunicació (1994) per la Universitat Politècnica de Catalunya, és professora titular d'universitat de la UPC des de l'any 1995. Va rebre el premi Ericsson a la millor tesi doctoral en comunicacions mòbils feta a Espanya, concedit pel Col·legi Oficial i l'Associació Espanyola d'Enginyers de Telecomunicació. La Universitat Politècnica de Catalunya també va concedir-li un premi al projecte final de carrera sobre comunicacions mòbils. El govern nord-americà li va concedir l’any 2002 una beca, en qualitat de parlamentària, per a un intercanvi d'experiències sobre polítiques de regulació de les telecomunicacions als Estats Units.
Lucía López Cerdán, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona
Nascuda a Tarragona l’any 1990.
És llicenciada en Turisme per la Universitat Rovira i Virgili (2009-2015). En el darrer any, Cerdán ha participat en el programa de lideratge per l’Europa del segle XXI de l’Acadèmia Europea Leadership de Barcelona. Actualment està cursant el màster en Comunicació Corporativa, Protocol i Esdeveniments de la Universitat Oberta de Catalunya.
Des del 2013 fins a l’actualitat ha exercit de titular de diverses carteres de l’Ajuntament de la Canonja. Del 2013 fins al 2016 va ser regidora de Joventut, del 2016 al 2019 va ser la titular de la Regidora d’Educació i Ocupació i del 2019 al 2023 va exercir el càrrec de segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Canonja i regidora d’Educació i Seguretat Ciutadana i Protecció Civil.
Des del 2023 fins a l’actualitat, Cerdán exerceix el càrrec de portaveu i de primera tinent alcalde de l’Ajuntament de la Canonja i titular de la Regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, de Comunicació Social i Turisme i d’Indústria. Des del 2018 fins a l’actualitat, Cerdán, també és assessora del gabinet de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona.
Xavi Guitart Cano, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona
Nascut a Camprodon l’any 1982.
Cicle formatiu en Grau Superior d'Electrònica i Mecànica per l'institut Abat Oliba de Ripoll.
L'any 2003 forma part de la llista municipal del PSC per donar suport a la corporació de Camprodon. Del 2011 al 2015- és nomenat regidor de l'Ajuntament de Camprodon, gestionant les àrees de festes i esports.
Del 2015 al 2019 es manté com a regidor. Del 2019 al 2023 es presenta com a candidat a l'alcaldia de Camprodon pel PSC i guanya les eleccions municipals per majoria absoluta.
Des del 2019 forma part, com a conseller, del govern del Consell Comarcal i presideix el Consell Esportiu. Des del 2023 forma part del Consell Comarcal ocupant el càrrec de vicepresident de l'entitat.
El 2023 és escollit novament com a alcalde del municipi, guanyat àmpliament per majoria i s'imposa de nou. El 2023 entra a formar part de l'executiva de la Federació Catalana de Municipis. També és membre de la comissió executiva del PSC a les comarques Gironines.
Involucrat en el teixit associatiu del municipi és soci de diverses entitats municipals i en especial va col·laborar activament amb la Unió esportiva Camprodon de la qual va ser jugador, entrenador.
Lluís Valls Comas, delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès
Nascut a Gelida l’any 1962.
Ha cursat estudis de Gestió i Administració Pública. Ha estat alcalde de Gelida aquest mandat i també ho va ser en els mandats 1999-2003 i 2007-2019.
Va ser president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès en el període 2003-2005; conseller de la institució del 2005 al 2015, i vicepresident de la institució des d’aleshores fins a l’actualitat.
Al Consorci de Promoció Turística del Penedès va ocupar el càrrec de president aquest mandat i des de l’any 2005 al 2010. A més, del 2019 fins al 2023 va ser coordinador de Presidència de la Mancomunitat Penedès Garraf.
Anteriorment, va ser cap de gabinet d’alcaldia de l’Ajuntament de Gelida i regidor de Cultura i Joventut en el període del 1991 al 1994, i de Serveis Municipals del 1995 al 1999. En l’àmbit polític, ha estat primer secretari de l’Agrupació Socialista de Gelida i membre de l’executiva de la Federació del PSC Alt Penedès Garraf.
Pel que fa a la seva activitat associativa, ha estat president de la Unió del Casals Gelidenc i membre de l’Esplai Mainada, de l’Agrupació de Bastoners, i del Club Bàsquet Gelida, entre altres entitats.
Elia Tortolero Orejuela, delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central
Nascuda a Sant Joan de Vilatorrada l’any 1988.
És graduada en Educació Infantil i Primària per la Universitat de Vic. Doctorant en innovació i intervenció educativa, Màster en Educació Inclusiva (UVic)i Postgrau en Orientacions estratègiques per al debat educatiu en el context Familiar (UAB).
Ha desenvolupat la seva activitat professional en la docència com a docent primària i coordinadora de cicle (2017-2019). També ha estat directora del Centre Educatiu Els petits gegants de Solsona (2012-2017) i Formadora dels serveis territorials Educatius on ha impartit els curos de formació a mestres “La família en el context educatiu” i “Desplegament curricular 0-3”.
Actualment és la primera secretària de la Federació Bages-Berguedà-Solsonès del PSC. I secretaria de l’àrea d’Igualtat i Justícia Social de la Comissió Executiva Nacional del PSC. Entre d’altres responsabilitats en l’àmbit de la política també ha estatassessora a Presidència de la Diputació de Barcelona, portaveu de la Comissió Executiva del PSC i Secretaria de Comunicació (2021-2024). Va ser regidora de govern a l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada a les àrees d’Educació, Igualtat, Participació, Barris, Cooperació i Ciutadania i segona tinent d’alcalde (2019-2023) D’abril a novembre del 2019 va sersenadorai portaveu adjunta de la comissió d’educació i FP i vocal de la comissió de defensa, pressupostos i incompatibilitats.
Nùria Gil Sisó, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Lleida
Nascuda a Soses l’any 1981.
És llicenciada en Psicologia (UNED) i es va continuar formant amb un màster en Drogodependències (UB) i en Actualització en intervenció psicològica i Salut mental (UDIMA). Compta amb formació financera a través d’un postgrau en Informació i assessorament financer (UPF). També ha cursat un postgrau en Comunicació i lideratge polític (UAB).
Ha treballat a Caixabank com a assessora financera i ha exercit com a coordinadora de plens a la Diputació de Lleida.
En l’àmbit polític, des de fa 12 anys és la primera secretària de l’agrupació de Soses (Baix Segrià) i la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Soses, on també és regidora de Cultura, Joventut, Educació i Festes."
Sílvia Romero Galera, delegada territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran
Nascuda a Tremp l’any 1968
És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1991),doctora en Lingüística General per la UB (2002), màster en Immigració, Llengua i Treball Social per la Universitat de Lleida (2004), postgrau en Gestió i Administració Local per la Universitat Autònoma de Barcelona (2017) i màster en Govern Local per la Universitat Autònoma de Barcelona (2018).
Des de l’any 1991 i fins al 2021 va exercir de tècnica de Normalització Lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística, ara mateix en excedència forçosa. Compta amb una trajectòria de més de vint-i-cinc anys com a professora en la Universitat de Lleida, la Universitat de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya.
És alcaldessa de Tremp des de juny de 2023. Va ser Diputada al Parlament de Catalunya en la XIV Legislatura (2021-2024), consellera comarcal al Consell Comarcal del Pallars Jussà (2015-2019) i consellera de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida (2010-2021).
Guardonada amb diverses beques relacionades amb la llengua catalana, ha estat Premi Antoni maria Badia i Margarit a la recerca empírica sociolingüística (1994) i Premi Valentí Almirall d’experiències en dinamització lingüística (1994). Des del 1995 acumula una quarantena de publicacions sobre sociolingüística i temes relacionats amb la llengua catalana.
Joan Castor Gonell Agramunt , delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre
Nascut a Sant Jaume d’Enveja l’any 1968.
Diputat a la Diputació de Tarragona des del 2019, actualment responsable de l’àrea de Persones i Talent.
Ha estat alcalde de Sant Jaume d’Enveja des de l’any 2003 fins al 2023. També va ser conseller del Consell Comarcal del Montsià des del 2003 fins al 2019, presidint l’ens des del 2009 al 2011.
Núria Marín, delegada del Govern de la Generalitat a Madrid
Nascuda a L’Hospitalet l’any 1963.
Amb estudis equivalents a la diplomatura en ciències empresarials, va entrar a treballar com a funcionària a l’Ajuntament de L’Hospitalet l’any 1985.
L’any 1995 entra com a regidora de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Del 1995 al 1999 es va fer càrrec de l’Àrea d’Hisenda i de la Regidoria de Collblanc-la Torrassa. L’any 1999 va ser nomenada primera tinenta d’alcaldia i va assumir la responsabilitat de l’Àrea d’Economia i Hisenda. A partir de l’any 2007 va continuar sent la primera tinenta d’alcaldia i responsable de l’Àrea de Planificació, Coordinació i Economia.
El 19 d’abril de 2008 és nomenada alcaldessa de la ciutat i és reelegida per al càrrec en les eleccions municipals de 2011, 2015, 2019 i 2023, renunciant al càrrec d’alcaldessa i regidora en el Ple extraordinari del dia 15 de juny de 2024.
Núria Marín ha estat diputada provincial des de 2011 sent elegida presidenta de la Diputació de Barcelona en el mandat 2019-2023. També va ser vicepresidenta de l’Assemblea Urbana de Catalunya i consellera de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
El 26 de juliol de 2023 és designada senadora pel Parlament de Catalunya.
Vicepresidenta del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), membre del Consell Nacional del partit, en el qual milita des de 1981. Anteriorment, havia militat en les Joventuts Socialistes de Catalunya.
L’Executiu també ha nomenat el Secretari de Mitjans de Comunicació i el director del Centre d’Estudis d’Opinió.
Carles Escolà i Rivas, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió
Nascut a Barcelona l’any 1969.
És llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992-1993) i màster en Periodisme per la UAM-El País (1998).
Durant la dècada dels 90, va ser redactor als informatius de TVE a Catalunya i va col·laborar de forma habitual amb el Diari de Tarragona, La Vanguardia i El País. També va ser assessor de Comunicació a la tinença d´alcaldia de Benestar Social de l´Ajuntament de Barcelona (1999-2000).
El 2001 va entrar com a redactor a la secció de Política de l'Agència Efe a Barcelona per seguir l'activitat del Govern de la Generalitat. Va ser nomenat cap de Política el 2006, càrrec que va ocupar fins al 2011, moment en què va assumir la coordinació de la redacció de Catalunya com a redactor en cap. Va ser delegat de l’Agència a Nova York entre 2018 i 2020 i des del març passat era delegat general d’EFE a Catalunya.
Joan Rodríguez Teruel, director del Centre d’Estudis d’Opinió
Nascut a Barcelona l’any 1974.
Doctor Europeu en Ciència Política i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (2006).
Professor Titular (acreditat a Catedràtic) al Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de València. Anteriorment, ha estat professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona (2002-2008).
També ha estat professor convidat o Visiting Fellow a la Université de Montpellier (2023-2024), Università di Siena (2022), University of Nottingham (2016), Université Libre de Bruxelles (2013), University of Leiden (2013), University of Edinburgh (2011), London School of Economics (2009-2010) i The Open University (2008-2009). Investigador doctoral a Sciences-Po (París, 2001).
Premi Juan Linz 2006/2007 i Premi AECPA 2007 per la tesi doctoral Els ministres a l’Espanya democràtica (1976-2005). Premi al millor article de l’AECPA 2011 per l’estudi sobre l'estructura d'opinions dels partits catalans a la Revista Española de Ciencia Política.
És autor de Los ministros de la España democrática (2011), Southern Europe in the Covid-19 pandemic: The First Phase (2024, amb Susannah Vernbey i José Real Dato), Finançament de partits i transparència democràtica. Bones pràctiques a Europa i Amèrica del Nord (2011, amb Montserrat Baras, Astrid Barrio i Oscar Barberà), Els militants de les organitzacions polítiques juvenils a Catalunya (2002, amb Astrid Barrio i Oscar Barberà), Digital Parties. The challenges of online organisation and participation (2021 amb Oscar Barberà, Patrícia Correa i Giulia Sandri), i La cultura política dels valencians (en premsa).
Ha publicat més d’un centenar d’articles i capítols de recerca en revistes acadèmiques i obres editades en editorials d’àmbit acadèmic sobre els seus temes d’especialització: elits polítiques i de govern, militants i activitats de partits, finançament polític, així com sobre l’evolució política a Catalunya i Espanya.
He estat director (2023) i col·laborador(2021-2022) de la Càtedra Prospect Comunitat Valenciana 2030.
Entre 2013 i 2022 fou Secretari General de l’Associació Espanyola de Ciència Política (AECPA).
Actualment és Chair del Research Committee 02 d’Elits Polítiques de la International Political Science Association, i membre del Steering Committee de l’Standing Group on Political Elites and Political Leadership, de l’European Consortium for Political Research.
Entre 2004 i 2008 va treballar com adjunt al Director d’Anàlisi i Prospectiva, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, sota els mandats de Pasqual Maragall i José Montilla.
Entre 2003 i 2004 va assumir la Regidoria de Seguretat Ciutadana i Obres Públiques de l'Ajuntament de La Garriga, sota el mandat de l'alcaldessa Neus Bulbena.
Ha estat fundador i editor del mitjà digital de divulgació sociopolítica Agenda Pública, i ha contribuït a l’anàlisi política a diversos mitjans (principalment a El País i Més324).
Altres nomenaments:
Departament de la Presidència
Mónica Lafuente de la Torre, directora general de Coordinació Interdepartamental del Departament de la Presidència.
Nascuda a Osca l’any 1973.
És llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida i té un Postgrau en Gestió i Administració Local.
En l’àmbit polític, va ser diputada al Parlament de Catalunya (2010-2012) pel grup parlamentari dels socialistes, diputada al Congrés dels Diputats (2015-2016) i regidora de l’Ajuntament de Mollerussa (2003-2007).
Fins ara era tinent d’alcaldia, presidenta de l’Àrea d’Urbanisme, Transició Ecològica i Planejament i regidora de Feminismes i Igualtat de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat (juny 2023 - setembre 2024).
Anteriorment, ha exercit de cap del gabinet de la Delegació del Govern d’Espanya a Catalunya (juny 2019 - juny 2023), cap del gabinet del conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat (2006-2007); assessora del grup socialista de la Diputació de Barcelona i gerent de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, entre d’altres.
També ha estat membre de l’Executiva del PSC (des. 2011 - nov. 2016) i Consellera Nacional del partit (2008-2023), així com secretària d’Organització del PSC de las Comarques de Lleida (oct. 2004 - feb.2012).
Departament d’Interior i Seguretat Pública
Juana Ricardo Hoyos com a directora general d'Administració de Seguretat del Departament d'Interior i Seguretat Pública
Nascuda a l'Hospitalet de Llobregat l’any 1972.
És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona - Abat Oliba CEU (1995). Va obtenir el reconeixement de suficiència investigadora en el programa de doctorat Noves Tendències del Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona (2000) i disposa del Màster Universitari en Direcció i Lideratge Públics de la UIMP-INAP (2019-2021). És especialista en Dret processal, administratiu, contractació pública, subvencions, procediment sancionador, funció pública, Dret local, transparència, protecció de dades i protecció dels denunciants.
És membre de l’Associació de Direcció Pública Professional i de l’Associació de Dones en el Sector Públic. L’any 1998 va obtenir una plaça de Lletrada a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (1998), on va ocupar, successivament, els llocs d’adjunta a la Secretaria General (2006-2010), de cap dels Serveis Jurídics (2010-2022), i de secretària general (2022-2023).
El 2023 es va incorporar a l’Oficina Antifrau de Catalunya com a tècnica intermèdia de l’àrea de Legislació i Assumptes Jurídics, on ha estat la gestora del canal intern de denúncies i ha desenvolupat funcions en matèria de transparència, protecció de dades, elaboració de normes i d’altres matèries.
Departament de Justícia i Qualitat Democràtica
Xavier Menéndez i Pablo, director general de Memòria Democràtica del Departament de Justícia i Qualitat Democràtica
Nascut a Barcelona l'any 1961.
Llicenciat en filosofia i lletres, secció història, àrea d'arqueologia (UAB, 1986). Postgrau en Direcció Estratègica de Museus i Centres Patrimonials (Curs 2018-19. Universitat de Girona). És historiador, arqueòleg d’origen, i ha exercit principalment com a museòleg i tècnic de patrimoni cultural.
Fins l’actualitat ha estat director del Programa de Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona. Funcionari de la Diputació de Barcelona (en actiu) i de la Generalitat de Catalunya (en situació administrativa de servei en altres administracions)
Ha estat tècnic (1984-1986) i director (1990-93) del servei de Joventut de la Diputació de Barcelona; conservador de museus i tècnic de patrimoni cultural de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona (1986-1990; 2000-2004; 2007-2008; 2011-2020); conservador del Museu d’Arqueologia de Catalunya (1993-2000); Director dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona de la Generalitat de Catalunya (2005-2007); i cap de la secció de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (2008-2011). En aquest ajuntament, a mes de dirigir el museu i l’arxiu, va posar en marxa un programa i un equipament de memòria democràtica.
També ha estat coordinador del Grup Parlamentari Socialista al Parlament (2004-05).
Ha participat en nombrosos congressos, ha impartit ponències i conferències i ha publicat nombroses articles, en matèria de museus, patrimoni cultural i memòria democràtica, sobretot en aspectes de gestió i legislació, i ha estat coautor de diversos llibres, com el llibre Blanc de la Cultura, de 1999. Membre de nombroses associacions veïnals, culturals i professionals del món del patrimoni cultural i la Memòria democràtica
Coordinador tècnic de la Comissió de Cultura de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) des de 2007.
Des de 2009 es membre del Consell de Participació del Memorial Democràtic, i del Comitè de Fosses* de la Generalitat, en representació de la Federació de Municipis de Catalunya, i des de 2018, membre de la Junta de Govern del Memorial Democràtic en representació del Parlament.
També es membre de la Comissió executiva de la Junta de Museus de Catalunya des de 2008 en representació del Parlament i és membre del Consell d’Administració de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural en representació de la FMC (2022; ja ho va ser des de 2014 a 2020)
Departament d’Educació i Formació Professional
Susana Tarapiella Carreño, directora general d'Educació Inclusiva del Departament d'Educació i Formació Professional.
Nascuda a Barcelona l’any 1965.
És diplomada en Magisteri d’Educació Infantil i Primària i en Logopèdia, i llicenciada en Pedagogia. També compta amb un màster en Recerca en Ciències Humanes, Socials i Jurídiques i un postgrau en Direcció de Centres Educatius.
Ha exercit de mestra d’educació infantil i primària i fins ara era la directora de l’escola Edumar de Castelldefels, que ha estat premiada per entitats com la Fundació Cercle d’Economia o la Fundació Víctor Grífols i Lucas. També ha estat professora associada de la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Internacional de La Rioja. Ha rebut i impartit diverses formacions i ha col·laborat en l’edició de llibres de text.
Laura Brunet i Núñez, directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d'Educació i Formació Professional
Nascuda a Sabadell l’any 1977.
És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra, i té un Diploma de Postgrau en Estudis Internacionals, un Màster en Anàlisi Econòmica Aplicada i també el Certificat d’Aptitud Pedagògica.
Ha treballat a diferents nivells de l’administració pública. Des de 2019 i fins a l’actualitat, ha estat la cap del Gabinet Tècnic de la Secretaria Executiva d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement–. Anteriorment, va estar al capdavant del Servei d’Ocupació i Innovació (Promoció econòmica) de l’Ajuntament de Sant Just Desvern. Encara en l’àmbit de l’administració pública ha treballat al Ministeri de Educació, així com a diferents departaments de la Generalitat de Catalunya: Salut, Presidència i Educació; i, també, al Parlament de Catalunya.
Addicionalment, en l’àmbit internacional, va realitzar un període de pràctiques a la seu de Santiago de Xile de la CEPAL (Comisión para América Latina y el Caribe) de les Nacions Unides i, tant durant la llicenciatura com, posteriorment, ha cursat alguns dels seus estudis a l’estranger i, per tant, coneix altres sistemes educatius.
Departament de Drets Socials i Inclusió
Carolina Homar Cruz, secretària d’Afers Socials i Famílies del Departament de Drets Socials i Inclusió
Nascuda a Barcelona l’any 1964.
Diplomada en treball social per la Universitat de Barcelona (1992), s’ha especialitzat en polítiques socials públiques i gestió d’entitats no lucratives.
Prové de l’Ajuntament de Gavà on ara desenvolupava tasques com a assessora en l’àmbit dels serveis a les persones i, anteriorment, entre el 2015 i el 2022, va assumir diferents càrrecs a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en els àmbits de la cohesió, benestar social, serveis socials i habitatge.
En l’àmbit institucional, el 2006 va ser nomenada directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència i, posteriorment, entre el 2006 i el 2010, va ser directora de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials. També va ser regidora d’Afers Socials de l’Ajuntament de Barcelona (1991-1995) i diputada provincial de Joventut a la Diputació de Barcelona (1991-1995).
La seva trajectòria professional també passa per la Fundació Innovació per l’Acció Social com a directora general; per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, on va ser secretària executiva; i, prèviament, per l’entitat Creu Roja Catalunya, com a directora d’àrea i assessora de la presidència, i per Creu Roja Barcelona on va ser coordinadora de l’àmbit de voluntariat.
També ha desenvolupat tasques de consultoria com a sòcia directora de la consultoria Impuls al Benestar i ha estat vinculada a l’Escola Universitària de Treball Social de Mallorca, on va ser membre de l’equip d’investigació.
José Manuel Gil Meneses com a director general de Provisió de Serveis del Departament de Drets Socials i Inclusió
Nascut l’any 1962 a Lleó.
Llicenciat en Veterinària per la Universidad de León, màster en Biotecnologia Alimentària Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona (UPC), postgrau de direcció financera de la UAB, programa Executive Education: “Consells d'Administració: Govern, Estratègia i Responsabilitat” (ESADE), programa de Direcció General (EADA), entre d’altres.
Fins ara ocupava la gerència de la Casa Asil Sant Andreu de Palomar. Anteriorment, havia estat assessor de gerència de l’Ajuntament de Rubí. També ha estat director de l’empresa de consultoria i formació per al Tercer Sector “Let me think for you”.
Com a director general de la Fundació Catalana de l’Esplai, ha estat membre de la Junta Directiva de l'AEISC (Associació d'Empreses d'Iniciativa Social de Catalunya) i de l'AOMD (Associació d'ONG usuàries del Màrqueting Directe avui Associació Espanyola de Fundraising) i President de l'European Children and Youth Network of Foundations (ECYN).
També ha estat coordinador General de la Creu Roja a Catalunya, entitat on va començar com a voluntari i hi ha desenvolupat diversos rols.
Ha sigut professor de diversos màsters, postgraus i graus universitaris relacionats amb gestió i estratègia en el tercer sector social.
És coautor dels llibres "El càlcul del pressupost per a Entitats no lucratives. Una aplicació pràctica", (2008, ACCID) i “Biomimètica organitzacional I” (2021, Editorial EOLAS).
Anna Vila i Rull, directora general de Serveis Socials del Departament de Drets Socials i Inclusió
Nascuda l’any 1964 a Barcelona.
És llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona i postgraduada en “Programa de Direcció General” de la UOC. Actualment està cursant el Màster en Gestió Pública – EMPA 2023-2024 impartit per ESADE.
Entre 1984 i 2009 va treballar a la Creu Roja realitzant diferents tasques, entre les quals de responsable de formació i de voluntariat; coordinadora de la central d'emergències; seguiment d'activitats, convenis, subvencions i control pressupostari; coordinadora de programes adreçats a les persones grans, i responsable de Qualitat.
El 2009 s’incorpora al Departament de Drets Socials i Inclusió de la Generalitat de Catalunya, on desenvolupa tasques en l’àmbit de la discapacitat i la dependència. Primer ho fa contractada pel Consorci de Serveis Socials de Barcelona i, a partir del 2012 directament pel Departament. Des d'octubre de 2023 ocupa el càrrec de Subdirectora general d'anàlisi i programació de la Direcció general de Serveis Socials.
Jaume Romero Periz, director general d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials i Inclusió
Nascut a Barcelona el 1967.
És diplomat en Educació Social per la Universitat Ramon Llull i ha cursat el Màster en Polítiques Socials i Mediació Comunitària a la UB-UAB IGOP.
Des de 2007 coordina l’equip d’intervenció immediata – servei de mediació i suport a les comunitats a Santa Coloma de Gramenet, on du a terme tasques de coordinació, treball de carrer i gestió positiva de conflictes.
Entre 2021 i 2023 ha coordinat diversos projectes d’espai públic i habitatge pels ajuntaments de Mollet del Vallès i Santa Coloma de Gramenet.
Entre 1995 i 2010 va treballar com a educador en diversos centres d’acollida i centres residencials d’acció educativa (CRAE) que atenen menors d’edat tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.
En l’àmbit de la docència, ha impartit classes al curs de Mediació comunitària, ciutadana i intercultural de la Univesitat de Barcelona (2011) i ha estat ponent al Màster de Mediació (2010-2011) a l’ICAB.
Teresa Llorens Carbonell secretària d'Infància, Adolescència i Joventut del Departament de Drets Socials i Inclusió
Nascuda l’any 1966 a Vilanova i la Geltrú.
És llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i en aquesta mateixa universitat ha cursat estudis de doctorat “Història de l’educació social contemporània”. També ha obtingut un Màster en Direcció Pública i un postgrau de Funció Gerencial en les Administracions Públiques per ESADE.
Ha dedicat gran part de la seva trajectòria professional al sector públic. A l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha estat regidora i portaveu de 1991 a 2003 i de 2015 fins l’actualitat, on és primera tinenta d’Alcaldia. També ha estat consellera i portaveu al Consell Comarcal del Garraf de 1995 a 2003 i de 2015 a 2023.
És funcionària de la Diputació de Barcelona, on ha exercit diverses responsabilitats directives: Coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania, cap de servei de Polítiques de Ciutadania o directora de Migració i Ciutadania del Consorci de recursos per a la Integració i la Diversitat.
Actualment és diputada per Barcelona al Congrés dels Diputats.
Clara Quirante Soriano, directora general de Joventut del Departament de Drets Socials i Inclusió
Nascuda l’any 1994 a Castelldefels.
Graduada en investigació privada per la Universitat de Barcelona (2015) i formant-se actualment en educació social (UOC), prové del grup parlamentari socialista al Parlament de Catalunya com a tècnica de l’acció parlamentària.
Entre el 2019 i el 2023, ha estat regidora de Joventut, Platges, Neteja, Residus i Espais Verds i Naturals de l'Ajuntament de Castelldefels; consellera comarcal de Joventut al Consell Comarcal de Baix Llobregat i secretària del Consell Esportiu del Baix Llobregat. Anteriorment, entre 2015 i 2019, va ser tècnica auxiliar de Joventut al mateix consistori.
També ha treballat en gestió i redacció de projectes per l’Associació Cultural Mediterrània de L’Hospitalet i a l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet.
En l’àmbit de l’associacionisme i l’activisme polític, entre d’altres, forma part de la Joventut Socialista de Catalunya, és membre del Partit Socialista dels Castelldefels i militant de la Unió General de Treballadors. També ha estat a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya representant la Joventut Socialista de Catalunya i membre del Comitè Federal del PSOE en representació de Juventudes Socialistas. Ha format part de l’Associació Joves Estudiants de Catalunya i ha estat fundadora de l’Associació Feminista Les Bruixes.
David Moya Malapeira, director general de Migracions, Refugi i Antiracisme del Departament de Drets Socials i Inclusió
Nascut a Barcelona l’any 1974.
És llicenciat en Dret (1996) i Doctor en Dret (2004) per la Universitat de Barcelona. El 2005 va obtenir el Màster en Dret, especialitzat en Dret Públic, de la Benjamin N. Cardozo School of Law de la Yeshiva University de Nova York.
Prové de l’Observatori de Dret Públic-IDP Barcelona del qual n’ha estat el director des del 2020, així com del Grup d’Estudis sobre els Drets dels Immigrants (GESDI) del qual n’era membre i coordinador des del 2002. També ha col·laborat amb el Centre d’Estudis i Recerca en Migracions (CER-M) on ha col·laborat en la direcció, així com en diversos projectes de recerca interuniversitaris (2018-2024).
Va ser assessor extern de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i ha estat consultor per a les institucions de la Unió Europea, diverses administracions, think tanks i organitzacions no governamentals en immigració i asil.
És professor agregat des del 2008 de Dret Constitucional a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. Ha publicat diversos llibres sobre l’àmbit migratori, així com també ha dirigit projectes d’investigació i estudis sobre el mateix camp.
Departament d’Empresa i Treball
Núria Gilgado Barbadilla, directora general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral del Departament d'Empresa i Treball.
Nascuda a Barcelona el 1977.
Llicenciada en Ciències del Treball i diplomada en Relacions Laborals, fa prop de 20 anys que està vinculada al moviment sindical de Catalunya.
Ha format part, des del 2016, del Secretariat Nacional de Catalunya de la UGT com a secretària de Política Sindical, càrrec que ha compaginat amb la coordinació de l’Àrea Externa del sindicat. El 2008 va entrar a treballar com a agent d’Atenció al Client a l’empresa Ferrocarrils Metropolitans de Barcelona, també ha treballat a l’empresa Transports Redur, on al 2003 va ser escollida com delegada i membre del comitè d’empresa.
Ha estat membre del Consell de Relacions Laborals i del Patronat del Tribunal Laboral de Catalunya, del Consell de Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya i de la Comissió de Seguiment del Consell del Diàleg Social.
És a l’any 2005 quan es vincula al moviment sindical de Catalunya a través de la Unió General de Treballadors (UGT) quan entra a formar part de l’executiva de l’antiga Federació de Transports, Comunicacions i Mar, primer com a secretària d’Igualtat i després com a secretària d’Acció Sindical.
És diplomada en Relacions Laborals per la Universitat de Barcelona, llicenciada en Ciències del Treball per la Universitat Oberta de Catalunya i actualment es troba finalitzant els estudis de Dret. També és postgrau en Relacions Laborals i Negociació Col·lectiva per la Universitat de Barcelona.
Jaume Baró Torres, secretari d’Empresa i Competitivitat
Nascut a Ginebra (Suïssa) el 1975
Graduat en Economia i en Administració i Direcció d’Empreses, ha desenvolupat una llarga trajectòria tècnica a Barcelona Activa fins arribar a director executiu d’Empresa i Emprenedoria.
Es va iniciar en el desenvolupament local a l’Ajuntament de Tordera (2001-2003) per després iniciar una llarga trajectòria professional, de més de 20 anys, a Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament econòmic de la capital catalana, on, actualment, era el director executiu d’Empresa i Emprenedoria. A Barcelona Activa va començar l’any 2003 com a agent d’ocupació i desenvolupament local per, posteriorment, anar ocupant diferents responsabilitats tècniques: cap de programes de creixement empresarial i director del departament de serveis a les empreses.
Ha realitzat col·laboracions amb el sistema universitari de Catalunya (UAB, IESE, ESADE, UB, IDEC-UPF, ESCI, UdG) i altres institucions i organismes: Fira de Barcelona, Fundació Seira-Coop, SOC, Banc Mundial, Mobile World Congress.
Després de cursar l’educació primària i secundària a Lleida, es va graduar en Economia (1997) i Administració i Direcció d'Empreses (1998) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i també va cursar un postgrau especialitzat en gestió de recursos humans i relacions industrials (2000-2001) a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Completa el currículum acadèmic amb diferents formacions sobre emprenedoria i mentoratge a Esade, IESE, i l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT).
Cristina Lagé Manich, directora general de Turisme del Departament d'Empresa i Treball.
Nascuda a Barcelona el 1966.
Diplomada en Relacions Públiques i màster en Protocol, compta amb una àmplia experiència en el sector turístic durant la qual ha estat regidora a l’Ajuntament de Donostia.
Fins ara ocupava la cartera de Diversitat, Inclusió i Igualtat a l’Ajuntament de Donostia-Sant Sebastià, on residia des de l’any 1994. Prèviament, i avalada per una àmplia experiència en el sector turístic, va ser regidora delegada de Turisme Sostenible (2019-2023) on, enmig de la crisi per la pandèmia, va reformular el sector turístic de la ciutat basca en base a la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental.
És diplomada en Relacions Públiques i màster en Protocol i va realitzar estudis de Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona (UB).
Ha desenvolupat la seva vida professional en l'àmbit de l'organització d'esdeveniments, turisme receptiu, màrqueting i publicitat així com en la gestió i direcció d'empresa.Ha treballat al sector de l'hostaleria: direcció de sala i comunicació del restaurant Via Fora (2005-2020), responsable d’esdeveniments de l’Hotel Maria Cristina (2002-2004) i directora de Viajes Iberoservice (1994-1997), entre d’altres.
També ha tingut un paper clau en la promoció i protecció de la cultura gastronòmica basca així com de la catalana a Euskadi via l’Espai Catalunya.
Maria Galindo i Garcia-Delgado, secretària de Polítiques Digitals del Departament d'Empresa i Treball.
Nascuda a Barcelona el 1982.
Llicenciada en Economia, i màster en Administració Pública, compta amb 20 anys d’experiència en política pública vinculada a tecnologia, polítiques digitals, relacions internacionals i ciutats intel·ligents.
Actualment era cap d’innovació pel sector públic del centre tecnològic i2CAT, a més de membre del Consell de la missió europea per a ciutats intel·ligents i climàticament neutres de la Comissió Europea.
Anteriorment, al Govern de la Generalitat de Catalunya, va estar vinculada al Departament de Polítiques Digitals (2018-2022) com a directora general de Nació Digital i Agenda Urbana, i assessora en política digital internacional. També ha estat gestora de projectes de planificació estratègica a ACCIÓ (2006-2011). Al llarg de la seva trajectòria professional ha estat vinculada a Doxa Consulting com a directora de Negoci Internacional i Innovació Urbana (2015-2018), així com a l’Ajuntament de Barcelona (2011-2015) com a gerent del Barcelona Institute of Tecnology for Habitat (BIT Habitat) i responsable de l’estratègia Smart City.
Llicenciada en Economia per la Universitat de Barcelona (2004) i Màster en Administració Pública per ESADE (2010), compta també amb formació en la London School of Economics and Political Science (LSE) i l’escola de negocis de la Universitat de Pensilvània, la Wharton.
És membre del Consell de Govern de GrausTIC i membre fundadora de l’organització Women in Tech i també és jurat dels premis Dona TIC i jurat d’honor dels Premis Smart City Expo.
Oriol Escardíbul, secretari general del Departament de Recerca i Universitats
Nascut a Barcelona l’any 1970.
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB), postgrau en Economia i Gestió en Hisenda Autonòmica i Local per la UB, màster en Relacions Laborals per la Universitat de Warwick (Regne Unit) i doctor en Ciències Econòmiques per la UB.
Al llarg de més de dues dècades ha desenvolupat una carrera acadèmica com a professor d'Economia, en els àmbits de l’economia política, la hisenda pública i l’economia de l'educació. També ha realitzat tasques de recerca i transferència sobre economia de l’educació i política universitària, entre d’altres.
Des de 2017 ha estat focalitzat, principalment, en la gestió universitària, com a vicerector d'Economia (2017-2018) i gerent (2018-2021) de la UB i, a partir de 2022, com a gerent de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).
Ha estat assessor de la presidència dels Consells Socials de l’Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) i ha col·laborat amb diverses entitats com ara la Fundació La Caixa (Educaixa i Recercaixa); la Fundació Jaume Bofill i Ivàlua; la Fundació Europea Societat i Educació; la Fundació Empresa i Ciència (UAB); el Col·legi d'Economistes o la Fundació del Cercle d'Economia.
Jaume Baró Torres, secretari d’Empresa i Competitivitat
Nascut a Ginebra (Suïssa) el 1975
Graduat en Economia i en Administració i Direcció d’Empreses, ha desenvolupat una llarga trajectòria tècnica a Barcelona Activa fins arribar a director executiu d’Empresa i Emprenedoria.
Es va iniciar en el desenvolupament local a l’Ajuntament de Tordera (2001-2003) per després iniciar una llarga trajectòria professional, de més de 20 anys, a Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament econòmic de la capital catalana, on, actualment, era el director executiu d’Empresa i Emprenedoria. A Barcelona Activa va començar l’any 2003 com a agent d’ocupació i desenvolupament local per, posteriorment, anar ocupant diferents responsabilitats tècniques: cap de programes de creixement empresarial i director del departament de serveis a les empreses.
Ha realitzat col·laboracions amb el sistema universitari de Catalunya (UAB, IESE, ESADE, UB, IDEC-UPF, ESCI, UdG) i altres institucions i organismes: Fira de Barcelona, Fundació Seira-Coop, SOC, Banc Mundial, Mobile World Congress.
Després de cursar l’educació primària i secundària a Lleida, es va graduar en Economia (1997) i Administració i Direcció d'Empreses (1998) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i també va cursar un postgrau especialitzat en gestió de recursos humans i relacions industrials (2000-2001) a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Completa el currículum acadèmic amb diferents formacions sobre emprenedoria i mentoratge a Esade, IESE, i l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT).
Cristina Lagé, directora general de Turisme
Nascuda a Barcelona el 1966.
Diplomada en Relacions Públiques i màster en Protocol, compta amb una àmplia experiència en el sector turístic durant la qual ha estat regidora a l’Ajuntament de Donostia.
Fins ara ocupava la cartera de Diversitat, Inclusió i Igualtat a l’Ajuntament de Donostia-Sant Sebastià, on residia des de l’any 1994. Prèviament, i avalada per una àmplia experiència en el sector turístic, va ser regidora delegada de Turisme Sostenible (2019-2023) on, enmig de la crisi per la pandèmia, va reformular el sector turístic de la ciutat basca en base a la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental.
És diplomada en Relacions Públiques i màster en Protocol i va realitzar estudis de Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona (UB).
Ha desenvolupat la seva vida professional en l'àmbit de l'organització d'esdeveniments, turisme receptiu, màrqueting i publicitat així com en la gestió i direcció d'empresa.Ha treballat al sector de l'hostaleria: direcció de sala i comunicació del restaurant Via Fora (2005-2020), responsable d’esdeveniments de l’Hotel Maria Cristina (2002-2004) i directora de Viajes Iberoservice (1994-1997), entre d’altres.
També ha tingut un paper clau en la promoció i protecció de la cultura gastronòmica basca així com de la catalana a Euskadi via l’Espai Catalunya.
Maria Galindo i Garcia-Delgado, secretària de Polítiques Digitals del Departament d'Empresa i Treball.
Nascuda a Barcelona el 1982.
Llicenciada en Economia, i màster en Administració Pública, compta amb 20 anys d’experiència en política pública vinculada a tecnologia, polítiques digitals, relacions internacionals i ciutats intel·ligents.
Actualment era cap d’innovació pel sector públic del centre tecnològic i2CAT, a més de membre del Consell de la missió europea per a ciutats intel·ligents i climàticament neutres de la Comissió Europea.
Anteriorment, al Govern de la Generalitat de Catalunya, va estar vinculada al Departament de Polítiques Digitals (2018-2022) com a directora general de Nació Digital i Agenda Urbana, i assessora en política digital internacional. També ha estat gestora de projectes de planificació estratègica a ACCIÓ (2006-2011). Al llarg de la seva trajectòria professional ha estat vinculada a Doxa Consulting com a directora de Negoci Internacional i Innovació Urbana (2015-2018), així com a l’Ajuntament de Barcelona (2011-2015) com a gerent del Barcelona Institute of Tecnology for Habitat (BIT Habitat) i responsable de l’estratègia Smart City.
Llicenciada en Economia per la Universitat de Barcelona (2004) i Màster en Administració Pública per ESADE (2010), compta també amb formació en la London School of Economics and Political Science (LSE) i l’escola de negocis de la Universitat de Pensilvània, la Wharton.
És membre del Consell de Govern de GrausTIC i membre fundadora de l’organització Women in Tech i també és jurat dels premis Dona TIC i jurat d’honor dels Premis Smart City Expo.
Nova Direcció General de Diàleg Social, de propera creació
El Govern també ha decidit crear properament la Direcció General de Diàleg Social, amb dependència de la Secretaria de Treball del Departament d’Empresa i Treball.
La Direcció General de Diàleg Social tindrà com a objectiu ajudar a concretar l’encàrrec del president Illa d'establir un Diàleg Social constant entre sindicats, empreses i administració, per tal d’afavorir una entesa que faciliti un creixement econòmic sostingut i sostenible en el marc d’unes relacions laborals justes i que permetin el desenvolupament social i econòmic.
Un cop es modifiqui properament l’estructura departamental incloent la nova Direcció General de Diàleg Social, el Govern nomenarà Ricard Bellera com a director general de la mateixa.
Ricard Bellera, serà nomenat properament director general de Diàleg Social
Nascut a Berlín el 1965.
Llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació, periodista i gestor intercultural, ha compaginat diverses professions en l’àmbit editorial i audiovisual amb responsabilitats en el moviment sindical.
A l’actualitat era el secretari de Treball i Economia de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, sindicat amb el qual va entrar en contacte l’any 1992 i va esdevenir delegat per CCOO al comitè d’empresa.
Fill de mare alemanya i de pare català, va començar a treballar l’any 1983 per pagar-se els estudis i va passar per diverses empreses i institucions alemanyes com Jacob’s, Zapf, o l’Agència Alemanya de Desenvolupament Internacional (DSE). Després de diverses experiències com a redactor, realitzador multimèdia i gestor intercultural, el 2005 va entrar com a conseller EURES a la Secretaria d’Internacional de CCOO de Catalunya.
El 2009 es va incorporar a la Comissió Executiva com a secretari d’Internacional i va assumir, en el 10è Congrés, el 2012, la responsabilitat executiva sobre la Secretaria d’Internacional, Migracions i Cooperació. El 2015 va ser escollit president dels Consells Sindicals Interregionals a la Confederació Europea de Sindicats i es va incorporar a la seva executiva, on va estar fins al 2019. A l’11è Congrés, el 2017, va passar a ser responsable de la Secretaria de Treball i Economia de CCOO de Catalunya, on va ser responsable d’anàlisi macroeconòmica, polítiques d’ocupació, qualificació i formació professional per a l’ocupació, i Seguretat Social. A l'actualitat era vicepresident primer del CTESC i conseller del Consejo Económico y Social estatal.
Departament d’Igualtat i Feminisme
Georgina Pol Borràs, secretària d'Igualtats del Departament d'Igualtat i Feminisme.
Nascuda a Barcelona l’any 1974.
És llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster en Direcció en Comunicació Empresarial i Institucional.
Des del 2019, és Consellera Comarcal de Salut al Consell Comarcal del Baix Llobregat, i primera Tinent d’Alcalde i regidora de Comunicació, Polítiques de Gènere, Habitatge, Comerç, Mobilitat i Equipaments al mateix ajuntament. Entre el desembre del 2006 i el desembre del 2010, va ser Cap de Comunicació del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.
Prèviament, va ser Cap de Comunicació del Departament de Benestar i Família de la Generalitat entre l’abril i el desembre del 2006, i entre l’abril del 2004 i l’abril del 2006 va ser Cap de Premsa del Ministeri d’Industria, Turismo y Comercio del Govern d’Espanya.
En l’àmbit professional, ha treballat com a periodista a Televisió Espanyola, RAC1, COMRàdio i el RACC.
Yolanda Ferrer Polo, secretària de Feminismes del Departament d'Igualtat i Feminisme.
Nascuda a Barcelona l’any 1975.
És diplomada en Treball Social per l’Escola Universitària de Treball Social de Barcelona i té un postgrau en Direcció i Administració d’Empreses.
Des del juny del 2023, és treballadora social al SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) de l’Ajuntament de Rubí. Entre el juliol del 2019 i el juny del 2023, va ser regidora de Drets Socials i Igualtat de l’Ajuntament de Rubí. Del juliol del 2018 fins al juliol del 2019 va ser tècnica del Servei d’Igualtat del mateix ajuntament.
També ha treballat com a treballadora social en l’àmbit privat. Del 2004 al 2008 va ser Directora Tècnica de Mutuam a Casa, una Agència de serveis d'atenció a la tercera edat a Barcelona, i ha estat presidenta de l’Oncolliga Rubí, una entitat sense ànim de lucre que ofereix atenció psicosocial a les persones amb càncer i les seves famílies.
Departament de Recerca i Universitats
Josep Oriol Escardíbul Ferrà, secretari general del Departament de Recerca i Universitats
Nascut a Barcelona l’any 1970.
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB), postgrau en Economia i Gestió en Hisenda Autonòmica i Local per la UB, màster en Relacions Laborals per la Universitat de Warwick (Regne Unit) i doctor en Ciències Econòmiques per la UB.
Al llarg de més de dues dècades ha desenvolupat una carrera acadèmica com a professor d'Economia, en els àmbits de l’economia política, la hisenda pública i l’economia de l'educació. També ha realitzat tasques de recerca i transferència sobre economia de l’educació i política universitària, entre d’altres.
Des de 2017 ha estat focalitzat, principalment, en la gestió universitària, com a vicerector d'Economia (2017-2018) i gerent (2018-2021) de la UB i, a partir de 2022, com a gerent de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).
Ha estat assessor de la presidència dels Consells Socials de l’Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) i ha col·laborat amb diverses entitats com ara la Fundació La Caixa (Educaixa i Recercaixa); la Fundació Jaume Bofill i Ivàlua; la Fundació Europea Societat i Educació; la Fundació Empresa i Ciència (UAB); el Col·legi d'Economistes o la Fundació del Cercle d'Economia.
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimenatació
Antoni Espanya Forcadell, director general de Política Marítima i Pesca Sostenible del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Nascut a Amposta l’any 1965.
És llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, té estudis d'Enginyeria Agrícola per la Universitat Politècnica de Catalunya i treballa com a funcionari del grup A de la Generalitat de Catalunya des del 1988.
Va iniciar la seva trajectòria professional com a responsable d'ús públic del Parc Natural del Delta de l'Ebre (1988-2003). Posteriorment va ocupar el càrrec de director territorial del Departament d'Agricultura a les Terres de l'Ebre (2004-2011). Tot seguit, va desenvolupar tasques de gestió cinegètica a les Terres de l'Ebre, sent nomenat director de les zones públiques de caça al Delta de l'Ebre fins al 2018, moment en que és designat cap del Servei Provincial de Costes de la Direcció General de la Costa i el Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic fins a l'actualitat.
En paral·lel a la seva activitat professional va ser regidor de l'Ajuntament d'Amposta (2003-2015) pel PSC i portaveu del grup municipal i candidat a l'alcaldia, els anys 2007 i el 2011. També és membre de l'Executiva de la Federació XVI del PSC de les Terres de l'Ebre des del 2003, on ha exercit indistintament de secretari de la sectorial d'Agricultura, Pesca, Medi Ambient i Transició Ecològica.
Departament de Política Lingüística
Joan Santanach Suñol, secretari general del Departament de Política Lingüística.
Nascut a Barcelona l’any 1973
És Doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (2003) i professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona. Des del 2021 ha estat delegat del rector per a Política Lingüística i Publicacions.
Com a investigador, s’ha dedicat principalment a l’estudi de la cultura i la literatura medieval, a l’edició de textos i a la literatura del vuit-cents. Una part important de la seva recerca s’ha centrat en Ramon Llull i la transmissió i edició de la seva obra. Va ser comissari de l’Any Llull entre 2015 i 2016.Sobre la literatura vuitcentista, ha publicat diverses contribucions sobre el poeta Jacint Verdaguer i sobre altres autors, com Víctor Balaguer o Àngel Guimerà. També ha obert línies d’investigació en àmbits com la cultura gastronòmica medieval.
En l’àmbit de la transmissió del coneixement, com a responsable científic de l’Editorial Barcino va donar continuïtat a les edicions crítiques de la històrica col·lecció Els Nostres Clàssics, i va contribuir a impulsar la Biblioteca Barcino (2004-2020). Dirigeix la Biblioteca Càmar d’Edicions UB. A més de publicar a la premsa periòdica, des del 2014 manté una secció fixa a la publicació digital Sonograma.
La preocupació per la formació especialitzada de joves investigadors el va dur a fer-se càrrec de la coordinació del màster interuniversitari d’Estudis Avançats en Llengua i Literatura Catalanes (UB-UAB, 2017-2021) i a codirigir el postgrau en Assessorament Lingüístic i Edició (des del 2014).