Justícia

Justícia potenciarà la mediació com a via alternativa per resoldre els conflictes familiars

Anna Vall ha estat nomenada directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya

query_builder   15 juliol 2004 18:12

event_note Nota de premsa

Justícia potenciarà la mediació com a via alternativa per resoldre els conflictes familiars

Anna Vall ha estat nomenada directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya

La nova directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall, es marca com a objectiu principal promoure la confiança de la ciutadania en la mediació com a eina alternativa a la via judicial per resoldre els conflictes sorgits en l’àmbit familiar. La nova directora del Centre, que va ser nomenada el passat 1 de juliol, assegura que vol acostar la mediació als ciutadans perquè es puguin beneficiar dels avantatges que ofereix com a eina alternativa de resolució de conflictes.La nova responsable del Centre de Mediació Familiar de Catalunya té una extensa experiència en negociació i resolució de conflictes.

La nova directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall, es marca  com a objectiu principal “promoure la confiança de la ciutadania en la mediació” com a eina alternativa a la via judicial per resoldre els conflictes sorgits en l’àmbit familiar.  La nova directora del Centre, que va ser nomenada el passat 1 de juliol, assegura que  vol “acostar la mediació als ciutadans perquè es puguin beneficiar dels avantatges que ofereix com a eina alternativa de resolució de conflictes”.

La mediació familiar és un mètode de resolució de conflictes que complementa a la via judicial mitjançant la intervenció d’una tercera persona, el mediador, que és una peça clau en tot el procés. Té com a objectiu propiciar que les parts arribin a acords que facin possible una solució vàlida per a tots, més ràpida, més econòmica i beneficiosa. El mediador és designat per les parts, per l’autoritat judicial o pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya.

La mediació familiar la poden demanar les persones unides en matrimoni, les que constitueixen una unió estable de parella i les que, sense ser-ho, tenen fills en comú i, d’altra banda, les persones que tenen un conflicte per raó d’aliments o d’institucions tutelars.

Amb una llarga experiència en negociació i resolució de conflictes, Anna Vall, és llicenciada en dret i  té una formació específica en gestió i resolució de conflictes per la Universtitat de Barcelona i per la Harvard University a Massachussets.  És professora de tècniques de negociació i resolució alternativa de conflictes en diferents mestratges, Postgraus i Cursos d’Homologació. Autora de diversos treballs d’investigació, ha estat ponent en diferents conferències nacionals i internacionals sobre Mediació.

A més, la nova responsable del Centre és coordinadora i codirectora de les jornades de Mediació organitzades pel Departament de Drets Humans  i Política Internacional de la Fundació Internacional Olof Palme i representant en el Programa d’investigació de la Unió Europea Action COST-A-21.

El Centre de Mediació Familiar de Catalunya

El Centre de Mediació Familiar de Catalunya es va crear l’any 2001 per Llei del Parlament de Catalunya i es va adscriure al Departament de Justícia a través de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques. És una institució que té com a principals objectius fomentar i difondre la mediació en l’àmbit familiar, estudiar les tècniques de mediació familiar, gestionar el Registre General de persones mediadores, homologar els estudis, els cursos i la formació específica en matèria de mediació i organitzar el servei públic de la mediació.

1  

Imatges

Fotografia de la nova directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall

Fotografia de la nova directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall 739