- La col·laboració entre les dues administracions en la millora dels serveis públics, un dels punts de la trobada
- En l’àmbit del coneixement, s’han compartit estratègies i accions en el camp dels semiconductors, tecnologia clau per consolidar Catalunya com un pol d’innovació capdavanter
El conseller de la Presidència, Albert Dalmau Miranda, i la consellera de Recerca i Universitats, Núria Montserrat Pulido, han mantingut aquest migdia una reunió de treball amb el ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, José Luis Escrivá Belmonte. A la trobada han estat acompanyats per la secretària general del Departament de la Presidència, Eva Giménez Corrons, i la secretària d’Administració i Funció Pública, Alícia Corral Sola. Per part del Govern de l’Estat, el ministre ha estat acompanyat per la secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, la secretària d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, Maria González Veracruz, i la secretària d’Estat de Funció Pública, Clara Mapelli Marchena.
La trobada ha servit per mantenir una primera presa de contacte entre els dos executius sobre aspectes relacionats amb la funció pública, la transformació digital, la innovació i la transferència de coneixement. El Govern, justament, ha iniciat la redacció d’un Pla de Govern que marca com a prioritat la reforma de l’Administració i dels serveis públics, uns serveis públics han de situar la ciutadania al centre, garantir la creació de valor públic, superar amb èxit el desafiament de la transformació digital i simplificar processos. El sector públic ha de funcionar com una peça clau i dinàmica, portant l’agenda dels reptes del futur al present adaptant-se amb flexibilitat als canvis, captant i formant talent, i integrant l’ús de la intel·ligència artificial, tot mantenint els més alts estàndards de rigor i qualitat en la prestació dels serveis.
Concretament, en la trobada s’ha parlat, entre altres temes, de la col·laboració entre les dues administracions en aquest repte de la millora dels serveis públics, de les habilitacions de caràcter nacional dels funcionaris, de les interoperabilitats dels serveis digitals o de les possibles aportacions de Catalunya a l’Estat quant a ciberseguretat després d’haver estat de les primeres comunitats autònomes de l’Estat en regular en aquest àmbit.
En l’àmbit del coneixement, la reunió ha permès compartir estratègies i accions en el camp dels semiconductors, tecnologia clau per consolidar Catalunya com un pol d’innovació capdavanter en coordinació amb la resta de l’Estat. A banda de repassar l’estat dels centres de recerca, universitats i centres tecnològics catalans rellevants en recerca en semiconductors, també s’han revisat els projectes singulars i les iniciatives de transferència de coneixement i innovació en aquest àmbit. La trobada també ha servit per fer balanç del desplegament de la Llei de la ciència de Catalunya.