Justícia

Justícia crea un Grup de Treball per definir el model penitenciari català [Actualitzada]

Està integrat per destacades personalitats de la societat civil catalana

query_builder   5 abril 2004 12:28

event_note Nota de premsa

Justícia crea un Grup de Treball per definir el model penitenciari català [Actualitzada]

Està integrat per destacades personalitats de la societat civil catalana

El departament de Justícia ha creat un grup de treball, integrat per destacades persones representatives de la societat civil catalana, per assessorar a la conselleria en la definició del model penitenciaria català del futur

Un grup de treball, integrat per destacades persones representatives de diferents sensibilitats, assessorarà al Departament de Justícia en la definició de les línies estratègiques del model penitenciari català del futur.

Aquest grup s’ha format per iniciativa del Conseller de Justícia, Josep M. Vallès, que ha apostat  per la col•laboració de persones externes al Govern català en base a la seva trajectòria personal i professional.

La comissió té com a objectiu l’anàlisi del model penitenciari en el qual treballa el Govern català com a part integrant de les seves polítiques socials.

Aquest comitè d’assessorament està format per les següents persones:

• Joan Rigol: president del Parlament de Catalunya durant la VI legislatura i ex conseller de Cultura de la Generalitat.

• Xavier Pomés: ex conseller de Sanitat i d’Interior de la Generalitat i actualment director de la Cúria Provincial-Província de Sant Rafael Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu.

• Carlos Jiménez Villarejo: primer fiscal anticorrupció d’Espanya i primer fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

• Gerard Thomas: magistrat de la Secció Novena de l’Audiència de Barcelona, de la què també va ser president.

• Mercè Garcia Aran: catedràtica de Dret Penal de la Universitat Autònoma de Barcelona.

• Olga Tubau: advocada penalista de reconegut prestigi.

Els sis membres d’aquest grup han expressat la seva disponibilitat i voluntat de col•laboració desprès d’una primera presa de contacte amb el conseller i el seu equip de treball per començar a estudiar el projecte de política penitenciària dissenyada per la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil.

La comissió treballa a partir d’un document base que constitueix una primera proposta dels que han de ser els eixos conductors de la concepció i el model de la política penitenciària que necessita Catalunya.

 (En el web del Departament –www.gencat.net/Justicia- podeu trobar les declaracions enregistrades del Conseller, Josep M. Vallès, sobre la creació d’aquesta comissió d’assessorament en matèria de política penitenciària).

1  

Fitxers adjunts

Declaracions del conseller de Justícia sobre la creació d'aquest grup de treball

Declaracions del conseller de Justícia sobre la creació d'aquest grup de treball
WAV | 2254