Justícia

Continua activada la fase d'alerta del pla NEUCAT

query_builder   9 gener 2003 19:06

event_note Nota de premsa

Continua activada la fase d'alerta del pla NEUCAT

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a hores d’ara es manté activat el Pla d’Emergències Especial per Nevades a Catalunya, NEUCAT, en fase d’alerta, que es va activar ahir a les 19’30 hores ateses les condicions meteorològiques de risc observades i previstes.

Les últimes informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que poden caure precipitacions febles i disperses, especialment a la meitat nord del territori i per sobre dels 500 metres d’alçada es podrien acumular gruixos de fins a 5 cm de neu. En moments de ruixats, la cota de neu podria baixar als 200 metres en punts del litoral i prelitoral. No es descarten, tampoc, precipitacions locals de caràcter feble a la Depressió Central de Catalunya.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, en aquests moments només hi ha una carretera amb afectacions causades per la neu a Catalunya:

T-700 al seu pas per la serra de Prades (Baix Camp) cal circular amb precaució per la neu i el gel,

Pel que fa a Bombers de la Generalitat, s’han realitzat diversos serveis per a revisar les zones afectades per la neu i per atendre possibles emergències que es derivessin de la meteorologia de risc. Ara per ara, no s’ha de destacar cap incidència causada per les precipitacions observades.

Des del Centre d’Emergències de Catalunya es vol recordar la necessitat de fer un seguiment de l’evolució meteorològica a través del mitjans de comunicació o dels organismes oportuns, ja que en cas d’empitjorament podrien tallar-se carreteres si així es considera oportú.

D’altra banda, és important no oblidar que:

-cal evitar desplaçaments innecessaris a les zones afectades per la neu, i en cas inevitable, abans d’iniciar el trajecte informeu-vos de l’estat de la xarxa viària a través del telèfon d’informació ciutadana 012, o a través dels webs: www.gencat.net/transit; www.mobilitat.net.

-en cas d’emergència truqueu al telèfon únic, 112

Cerdanyola del Vallès, 9 de gener de 2003

19’00 hores

1  

Imatges

foto consellera al CECAT

foto consellera al CECAT 512