El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), a petició del conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha instat la retirada de l’anunci d’un cotxe ambientat en una presó per donar una imatge negativa dels centres penitenciaris.

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) instarà la retirada de la campanya publicitària d’un nou model d’un vehicle ambientada en un centre penitenciari per entendre que inclou “actituds susceptibles de vulnerar el dret a la dignitat de les persones per la seva condició personal i social”.

El Ple del CAC ha pres aquesta decisió amb celeritat després de rebre una carta del conseller de Justícia, Josep M. Vallès, en la qual demanava la retirada d’aquest anunci en considerar que donava una imatge negativa i pejorativa dels centres penitenciaris i no beneficiava  la tasca de reinserció i rehabilitació d’interns per la qual es treballa en aquest àmbit.

La campanya publicitària que ara es demana que es retiri presenta un  nou model Astra d’Opel en un centre penitenciari.

El president del CAC , Francesc Codina, ha comunicat en una carta al Departament de Justícia que ha fet arribar la seva decisió a Televisió de Catalunya “advertint l’operador que la continuïtat de l’emissió de l’anunci seria objecte d’expedient sancionador”.

La decisió del CAC també s’ha comunicat  “a l’organisme competent sobre aquells operadors de televisió que emeten amb cobertura estatal, per tal que puguin adoptar les actuacions que considerin oportuna”.

(Al web del Departament de Justícia podeu recollir declaracions enregistrades del conseller Josep M. Vallès sobre la decisió adoptada pel CAC).

1  

Fitxers adjunts

Declaracions del conseller de Justícia sobre la petició de retirada de l'anunci

Declaracions del conseller de Justícia sobre la petició de retirada de l'anunci
WAV | 1606