Innovació, Universitats i Empresa

Solà agraeix la col·laboració dels rectors a l'hora d'elaborar la programació universitària

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) referma el model universitari actual, amb implantació arreu del país

query_builder   16 desembre 2004 20:00

event_note Nota de premsa

Solà agraeix la col·laboració dels rectors a l'hora d'elaborar la programació universitària

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) referma el model universitari actual, amb implantació arreu del país

El conseller del DURSI, Carles Solà, ha comparegut aquesta tarda davant els mitjans de comunicació per informar sobre la reunió de la Comissió de programació i ordenació acadèmica del CIC, que ha tingut lloc aquest migdia. Aquesta Comissió, formada pels rectors universitaris i els vicerectors d’Ordenació Acadèmica, és l’encarregada de discutir el mapa de titulacions que ofereixen les universitats catalanes. Davant la premsa i en representació de la resta, acompanyaven al conseller els rectors de la UdG, Joan Batlle; UB, Joan Tugores; Uvic, David Serrat; i URV, Lluís Arola.

Solà ha destacat el clima de col·laboració que ha presidit la reunió d’avui i ha expressat la seva voluntat que aquest clima es traslladi a la nova proposta consensuada de programació de titulacions per al curs 2005-06 que les universitats s’han compromès a presentar al Departament. El conseller considera que el moment actual, en ple procés d’adaptació a l’Espai Europeu Superior d’Ensenyament, és ideal per procurar “racionalitzar el sistema entre tots” i ha valorat molt positivament “la disponibilitat de les universitats a col·laborar i treballar conjuntament”. Aquesta col·laboració podria portar en el futur a establir titulacions conjuntes entre les universitats en aquelles titulacions que tinguin menor demanda. En sentiit coincident, el rector Tugores s’ha manifestat contrari a l’actual “fragmentació” de titulacions i el rector Batlle a favor de “compactar-les”.

Per altra banda, Carles Solà també ha fet pública una declaració conjunta aprovada en la reunió d’aquest matí de suport a l’actual sistema universitari de Catalunya. Aquesta declaració surt al pas d’una informació periodística on hi apareix un informe apòcrif que posa en qüestió la viabilitat de les universitats de fora de l’àmbit de Barcelona. Segons Solà, les universitats anomenades territorials (UdG, UdL, URV i UVic) contribueixen decisivament a garantir un sistema universitari equitatiu i de qualitat, alhora que constitueixen un motor social i de progrés en els respectius territoris.

1  

Fitxers adjunts

Declaració conjunta

Declaració conjunta
DOC | 73

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia