Innovació, Universitats i Empresa

La Generalitat consolida el finançament de la UVic i es compromet a augmentar les aportacions fins a 6 milions d'euros en quatre anys [Actualitzada]

Mas-Colell considera el contracte-programa 2003-2007 una aposta clara per a la qualitat i la competitivitat

query_builder   14 maig 2003 18:30

event_note Nota de premsa

La Generalitat consolida el finançament de la UVic i es compromet a augmentar les aportacions fins a 6 milions d'euros en quatre anys [Actualitzada]

Mas-Colell considera el contracte-programa 2003-2007 una aposta clara per a la qualitat i la competitivitat

Avui al migdia ha tingut lloc a la Universitat de Vic l’acte de signatura del contracte-programa entre la Generalitat i la UVic per al període 2003-2007. Hi ha participat el conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, el rector de la Universitat de Vic, David Serrat i el president de la Fundació Universitària Balmes i alcalde de Vic, Jacint Codina.

Amb el nou contracte-programa la Generalitat es compromet a augmentar la dotació anual en un 250%, augment que es produirà de forma esglaonada fins al 2007. Això vol dir que, si la dotació actual és de 2,4 milions d’euros anuals, d’aquí a quatre anys serà de 6 milions d’euros.

Per la seva banda, la  Universitat de Vic pren el compromís de continuar augmentant la qualitat en tots els seu àmbits competencials, en base a quatre línies estratègiques: Formació i docència; Recerca i transferència de coneixements i tecnologia; Relacions universitat-societat-territori; i gestió organització i recursos. També es compromet a funcionar per objectius concrets, ponderables i avaluables, com a màxima garantia de control de qualitat. De fet, un dels elements innovadors del contracte-programa és que la Generalitat garantirà el pagament del 90% de les aportacions anuals i que el 10% restant dependrà del grau de compliment dels objectius.

Gràcies al nou contracte-programa la Universitat de Vic podrà continuar aplicant una política de preus de matrícula competitiva, i es proposa d’oferir des d’ara i fins el 2007 els mateixos preus que oferia el curs 1999-2000. Aquest fet significa que els imports de matrícula podran estar a mig camí entre la pública i la privada.  D’altra banda, la congelació de preus anirà reforçada per una política de beques pròpia, que comptarà amb aportacions d’entitats públiques i privades, que possibilitaran l’accés a la Universitat de Vic a totes les persones que hi estiguin interessades, independentment del nivell econòmic.

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, considera que el nou contracte-programa "va molt més enllà d’assegurar unes subvencions anuals per a la Universitat de Vic, és una aposta clara per assegurar la qualitat i la competitivitat dins el nou context europeu". També ha afirmat que amb la signatura del contracte-programa es marca una "fita importantíssima" en el procés de consolidació de la Universitat de Vic, a la qual ha reconegut el seu paper clau dins el sistema universitari català per la funció d’equilibri territorial que hi desenvolupa.

1  

Imatges

Serrat, Mas-Colell i Codina signant el contracte-programa

Serrat, Mas-Colell i Codina signant el contracte-programa 208