Innovació, Universitats i Empresa

Generalitat i Ministeri de Ciència i Tecnologia constitueixen un consorci per a construir el sincrotró

query_builder   10 desembre 2002 15:43

event_note Nota de premsa

Generalitat i Ministeri de Ciència i Tecnologia constitueixen un consorci per a construir el sincrotró

El govern català ha aprovat signar un conveni de col·laboració amb el Ministeri de Ciència i Tecnologia per a la constitució del Consorci que ha de permetre la construcció, equipament i explotació del Laboratori de Llum Sincrotró.

El Consorci servirà per gestionar d’una banda la col·laboració econòmica, tècnica i administrativa de les entitats que l’han d’integrar  i, de l’altra, la construcció, l’equipament i l’explotació del Laboratori de Llum Sincrotró. En l’acord d’avui també s’han aprovat els Estatuts que han de regir el Consorci, que estarà integrat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació i l’Administració de l’Estat, a través del Ministeri de Ciència i Tecnologia.

La implantació del Laboratori de Sincrotró és el resultat de la volutnat del Govern català d’impulsar la instal.lació d’infrastructures científico-tècniques i de centres de recerca ja que són un motor important en el desenvolupament de qualsevol país.

És amb aquest objectiu que des de 1992 s’han realitzat diverses actuacions en aquest sentit, seguint les línies incloses en el 1r Pla de Recerca de Catalunya aprovat l’any 1993. Així, per exemple, el maig del 2000 es va aprovar la constitució d’un consorci, integrat per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona, el qual, entre d’altres, tenia l’objectiu d’impulsar i realitzar els estudis previs per a la construcció d’una font de llum de sincrotró.

1  

Fitxers adjunts

Laboratori de Llum Sincrotró

Laboratori de Llum Sincrotró
DOC | 108