Innovació, Universitats i Empresa

El programa ICREA augmenta el pressupost i contractarà 25 nous investigadors el 2004

Solà anuncia que també oferirà contractes a investigadors joves en un futur proper

query_builder   25 maig 2004 18:53

event_note Nota de premsa

El programa ICREA augmenta el pressupost i contractarà 25 nous investigadors el 2004

Solà anuncia que també oferirà contractes a investigadors joves en un futur proper

Aquesta tarda ha tingut lloc a la seu del DURSI la presentació d’Enric Banda com a nou director del programa ICREA (Institució Catalana de Recerca i d’Estudis Avançats). Banda, que compaginarà aquest càrrec amb el de director general de la Fundació Catalana per a la Recerca, substitueix en el càrrec a Salvador Barberà, nomenat recentment secretari general de Política Científica i Tecnològica del Ministeri espanyol d’Educació i Ciència.

Durant l’acte de presentació, el conseller del DURSI, Carles Solà, ha destacat l’aposta decidida del Departament pel programa ICREA, que es concreta en un augment de pressupost de 4 milions d’euros el 2003 als 5 milions d’aquest any. Aquests diners han de servir per mantenir els 70 investigadors que actualment formen part d’ICREA i per oferir contractes estables i indefinits a uns 25 investigadors més. El conseller també ha avançat la intenció d’obrir properament una nova línia de contractació adreçada específicament a investigadors joves, una mica en la mateixa línia del programa espanyol Ramón y Cajal, però amb opcions de continuïtat un cop superats els primers 4 o 5 anys de contracte.

El director general de Recerca, Francesc Xavier Hernàndez, ha explicat que el programa ICREA és una peça clau, juntament amb el pla Serra i Húnter, per  incrementar el nombre d’investigadors a Catalunya i crear una carrera científica. El nou responsable del programa, Enric Banda, ha agraït la confiança del conseller per aquest encàrrec i ha destacat la importància del procés de selecció a l’hora d’atraure els millors investigadors. També ha manifestat la seva intenció d’incorporar més representació femenina als comitès d’avaluació per intentar corregir la desproporció existent actualment en les contractacions (84% d’homes per només 16% de dones).

Per més informació, podeu consultar el web de l’ICREA

1  

Imatges

El nou director de l'ICREA, Enric Banda, amb el conseller Solà

El nou director de l'ICREA, Enric Banda, amb el conseller Solà 927

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia