Aquesta tarda ha tingut lloc a la seu del DURSI la presentació d’Enric Banda com a nou director del programa ICREA (Institució Catalana de Recerca i d’Estudis Avançats). Banda, que compaginarà aquest càrrec amb el de director general de la Fundació Catalana per a la Recerca, substitueix en el càrrec a Salvador Barberà, nomenat recentment secretari general de Política Científica i Tecnològica del Ministeri espanyol d’Educació i Ciència.

Durant l’acte de presentació, el conseller del DURSI, Carles Solà, ha destacat l’aposta decidida del Departament pel programa ICREA, que es concreta en un augment de pressupost de 4 milions d’euros el 2003 als 5 milions d’aquest any. Aquests diners han de servir per mantenir els 70 investigadors que actualment formen part d’ICREA i per oferir contractes estables i indefinits a uns 25 investigadors més. El conseller també ha avançat la intenció d’obrir properament una nova línia de contractació adreçada específicament a investigadors joves, una mica en la mateixa línia del programa espanyol Ramón y Cajal, però amb opcions de continuïtat un cop superats els primers 4 o 5 anys de contracte.

El director general de Recerca, Francesc Xavier Hernàndez, ha explicat que el programa ICREA és una peça clau, juntament amb el pla Serra i Húnter, per  incrementar el nombre d’investigadors a Catalunya i crear una carrera científica. El nou responsable del programa, Enric Banda, ha agraït la confiança del conseller per aquest encàrrec i ha destacat la importància del procés de selecció a l’hora d’atraure els millors investigadors. També ha manifestat la seva intenció d’incorporar més representació femenina als comitès d’avaluació per intentar corregir la desproporció existent actualment en les contractacions (84% d’homes per només 16% de dones).

Per més informació, podeu consultar el web de l’ICREA

1  

Imatges

El nou director de l'ICREA, Enric Banda, amb el conseller Solà

El nou director de l'ICREA, Enric Banda, amb el conseller Solà 927