Innovació, Universitats i Empresa

Cent anys del I Congrés Universitari Català

El proper 31 de gener tindrà lloc un acte commemoratiu al Paranimf de la UB

query_builder   20 gener 2003 13:23

event_note Nota de premsa

Cent anys del I Congrés Universitari Català

El proper 31 de gener tindrà lloc un acte commemoratiu al Paranimf de la UB

El proper 31 de gener tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona un acte commemoratiu per celebrar el centenari del I Congrés Universitari Català. En aquella ocasió, també un 31 de gener, 1.280 congressistes es van reunir al Saló de la Reina Regent del Palau de Belles Arts de Barcelona per debatre el futur de la universitat a Catalunya.

El congrés va aplegar representants de les associacions científiques i literàries de Catalunya, Balears i Rosselló, que van debatre en diferents sessions aspectes referents a l’autonomia universitària, les reformes que calia fer i la necessitat de catalanitzar la universitat.

Destacades personalitats de tots els estaments de la societat catalana de l’època van ser convidades a participar en els debats. Així, el llistat de congressistes incloïa figures com ara Antoni Gaudí, Àngel Guimerà, Frederic Rahola, Josep Torras i Bages, Josep Carner, Francesc Cambó, Narcís Oller, Enric Prat de la Riba i Pompeu Fabra, entre d’altres.

L’acte commemoratiu, dissenyat en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya, estarà presidit pel president de la Generalitat, Jordi Pujol, acompanyat del conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, i del rector de la universitat amfitriona, Joan Tugores.

S’espera que hi assisteixi una àmplia representació de la comunitat universitària.

1  

Imatges

logotip del centenari del I Congrés Universitari Català

logotip del centenari del I Congrés Universitari Català 4