Economia i Hisenda

El grup d'experts sobre inflació elaborarà un informe amb recomanacions per reduir l'IPC a Catalunya

El conseller Homs convocarà una tercera i definitiva reunió en les properes setmanes

query_builder   20 març 2003 15:59

event_note Nota de premsa

El grup d'experts sobre inflació elaborarà un informe amb recomanacions per reduir l'IPC a Catalunya

El conseller Homs convocarà una tercera i definitiva reunió en les properes setmanes

Aquest matí, el conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, ha reunit per segona vegada el grup d’experts que fa un mes ja va convocar per analitzar l’evolució de la inflació a Catalunya. A la trobada, els assistents han estudiat la situació i les causes que provoquen aquesta evolució a l’alça de l’IPC català.

En la reunió, s’ha destacat que es tracta d’un fenomen complex, provocat per múltiples causes que es donen al mateix temps. S’han analitzat les següents: les causes de naturalesa més estructural (la convergència de preus amb la Unió Europea, la liberalització de mercats i els processos d’intermediació de l’economia). En segon terme, causes relacionades amb la demanda ( l’increment dels preus per la bona conjuntura, en especial, la del turisme). En tercer terme, l’entrada en circulació de l’euro. A més, causes relacionades amb l’oferta (l’augment del preu del petroli o els canvis en la fiscalitat). I, finalment, la política monetària marcada pel Banc Central Europeu (BCE).

Homs ha agraït als participants la seva predisposició a treballar per reduir la inflació a Catalunya. A més, els ha emplaçat a una tercera i definitiva reunió que servirà per concretar un document que reculli els resultats de l’anàlisi i inclogui un seguit de recomanacions que puguin ser útils per contribuir a rebaixar la taxa de l’IPC.

A la reunió d’avui hi han assistit: Pere Galí, secretari de Promoció Econòmica de la Generalitat de Catalunya; Josep Pagès, director general de Programació Econòmica; Jordi Galí, catedràtic del Departament d’Economia de la UPF i director del Centre de Recerca en Economia Internacional; Josep Lluís Raymond, catedràtic d’Economia Aplicada de la UAB; Raül Ramos, coresponsable de l’equip AQR, que elabora l’informe de l’European Forecasting Network sobre perspectives econòmiques de la zona euro; Jordi Gual, director del Departament d’Economia de l’IESE; Salvador Guillermo, director d’Estudis de Foment del Treball; Àlex Costa, subdirector d’Estadístiques Econòmiques de l’Idescat; Joan Carles Gallego, coordinador de l’àrea pública de CCOO; Ciriaco Hidalgo, secretari de Política Institucional de la UGT; i Albert Roca, director del Departament d’Estudis de Pimec-Sefes.

1  

Imatges

Fotografia (Fermí Esteve)

Fotografia (Fermí Esteve) 335