1. S’incrementen en 30.000 euros els ajuts MOBINT-MIF 2024-2025 que permeten finançar l'estada acadèmica a l'estranger dels estudiants
  2. Els ajuts es destinen a universitaris que compleixin els requisits establerts i tinguin la nota mitjana mínima fixada a la convocatòria


Mobint 2024{"name":"2024/09/10/15/38/37f26aaf-1a73-4343-966d-a30e18769f3b.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":1613943}

El Departament de Recerca i Universitats, a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), destina 2.750.000 milions d’euros, 30.000 euros més respecte a l’any passat, a la convocatòria MOBINT-MIF 2024-2025 per a la mobilitat internacional dels estudiants. Els ajuts es poden sol·licitar des d’avui fins al dia 9 d’octubre.

L’objectiu dels ajuts és contribuir al finançament de les despeses que comporta la realització d’estudis en altres països, amb 200 euros mensuals fins a un màxim de sis mesos. Aquests ajuts s’emmarquen en les polítiques que s’impulsen des del Departament de Recerca i Universitats per afavorir l’equitat i la internacionalització.

Els ajuts compten amb tres modalitats segons el programa de mobilitat:

  1. Modalitat A: estudiantat de les universitats catalanes que participa en el Programa Erasmus + i als països associats següents: el Regne Unit, Suïssa, les illes Fèroe, Andorra, Mònaco, Sant Marino i Ciutat del Vaticà.
  2. Modalitat B: estudiantat de les universitats catalanes que participa en programes de mobilitat internacional a la resta de països del món.
  3. Modalitat C: estudiantat de les universitats catalanes que participa en programes de mobilitat internacional i cursa elgrau en Educació Infantil o el grau en Educació Primària, en les diferents ofertes que s’imparteixen en el marc del Programa de millora i innovació en la formació de mestres.

D’altra banda, en el marc de les relacions bilaterals amb l’Euroregió Pirineus Mediterrània, s’ha previst atorgar un ajut complementari per fomentar i promoure la mobilitat, adreçat a l’estudiantat de les universitats catalanes que cursi estudis en universitats de la regió francesa de l’Occitània i sigui beneficiari de la modalitat A.

Requisits que cal tenir en compte per a les modalitats A, B i C

Els sol·licitants han d’haver superat, com a mínim, 60 crèdits en el moment de presentar la sol·licitud, a excepció de l’estudiantat que participi en programes de mobilitat obligatòria, atès que aquesta circumstància es podrà acreditar més endavant, tal com estableix la convocatòria; haver estat seleccionat o seleccionada per una universitat del sistema universitari de Catalunya per a una estada en el marc dels programes de mobilitat internacional d’una de les tres modalitats, i acreditar un nivell B2 d’anglès, francès, alemany o italià. En el cas que la llengua o les llengües de docència no coincideixin amb la que l’estudiant ha acreditat (d’entre les esmentades anteriorment), ha d’acreditar, a més, un nivell B2 de la llengua de docència, tret que aquesta sigui una de les llengües oficials a Catalunya.

Per a les modalitats A i B, cal tenir com a mínim una nota mitjana ponderada de l’expedient de 5,70 per als estudis de la branca de coneixement d’Enginyeria i Arquitectura, i 6,30 per a la resta de les branques de coneixement.

Per optar a aquests ajuts és necessari tenir la ciutadania de qualsevol estat membre de la Unió Europea o, en el cas de l’estudiantat no comunitari, acreditar la condició de persona resident, i és imprescindible haver formalitzat la matrícula en una universitat del sistema universitari de Catalunya el curs acadèmic 2023-2024, i aquesta situació s’ha de mantenir mentre duri l’ajut al llarg del curs 2024-2025.