Economia i Hisenda

El Govern nomena Josep Maria Ayala conseller delegat de l'Institut Català de Finances

query_builder   19 febrer 2004 11:00

event_note Nota de premsa

El Govern nomena Josep Maria Ayala conseller delegat de l'Institut Català de Finances

El Govern, en un acord pres a la sessió del dimarts 17 de febrer, ha nomenat Josep Maria Ayala Vargas nou conseller delegat de l’Institut Català de Finances. Ayala, que pren possessió avui, es situarà a partir d’ara al capdavant d’aquesta institució pública de crèdit adscrita al Departament d’Economia i Finances.

La voluntat del conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, és que Josep Maria Ayala treballi perquè l’ICF jugui un paper d’entitat de primer nivell capaç de proporcionar ajuda financera efectiva a les empreses catalanes. La intenció del Govern és que aquesta institució desenvolupi la seva activitat des de la professionalitat i la competència finançant projectes empresarials viables, rendibles i que tinguin un interès estratègic. Per això s’ha confiat el càrrec de conseller delegat a Josep Maria Ayala, que té una llarga experiència en el món de la banca.

El Govern creu que l’ICF pot jugar un paper clau en la transformació del teixit empresarial català ja que, com a entitat pública, pot assumir un major risc i finançar projectes d’innovació, recerca i desenvolupament que permetin a les empreses catalanes redimensionar-se i millorar la seva competitivitat en els mercats internacionals.

Currículum JOSEP MARIA AYALA VARGAS, conseller delegat de l’Institut Català de Finances (ICF)

Nascut a Barcelona, el 1949.

És llicenciat en Dret i diplomat per l’escola de negocis IESE. La seva carrera professional ha estat molt vinculada al món de la banca. Fins al març del 2003, ha estat el director general de l’Àrea d’Empreses del BBVA. Des del 1996 fins al 2001, va ser el president executiu del BBVA Banco Ganadero de Colombia i, dos anys abans, el director territorial d’aquesta mateixa entitat financera per a Catalunya i Balears. Entre el 1990 i el 1994, va exercir el càrrec de director general de Banca Catalana.

Barcelona, 19 de febrer del 2004

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 35