1. Del procediment de preinscripció, al grau mitjà han quedat 9.020 vacants de primer curs i, al superior, 10.494, que resten disponibles per a l’alumnat que hi vulgui optar un cop iniciat el curs


  1. Els cicles amb més vacants a grau mitjà són Gestió administrativa, Sistemes microinformàtics i xarxes, i Atenció a persones en situació de dependència. En cicles superiors, la major part de vacants es concentren en Administració i finances, Integració social i Educació infantil



Foto FP{"name":"2024/09/12/10/26/121984c8-b2e5-448f-8771-98e2171dffd4.jpg","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":158827}


Avui s’inicia una nova convocatòria d’FP amb un total de 19.514 places vacants als diferents cicles de grau mitjà i grau superior. Concretament, del procediment de preinscripció, al grau mitjà han quedat 9.020 vacants i, al superior, 10.494, que resten disponibles per a l’alumnat que hi vulgui optar un cop iniciat el curs


Dels 31.404 alumnes que es van presentar a l’inici del procés i no van obtenir plaça, s’han validat 16.914 sol·licituds, que ara podran accedir a alguna de les 19.514 vacants disponibles. Cal recordar que l’alumnat que no hagi participat encara del procés podrà presentar sol·licitud per accedir a les places vacants. El mateix podrà fer l'alumnat que no va obtenir validació de la seva sol·licitud -sempre i quan presentin el requisit-.


Les persones interessades en inscriure’s als cicles d’FP podran participar ara en el procés extraordinari que posa en marxa el Departament d'Educació i Formació Professional on es fan públiques aquestes vacants, amb la idea que l’alumnat potencial de formació professional pugui optar-hi dins d’un procés ordenat, amb sol·licitud electrònica i les màximes garanties.


Així doncs, es posa a disposició la informació de quins són els cicles amb places disponibles i a quins centres. Aquesta informació és accessible al mapa escolar: http://mapaescolar.gencat.cat –on la informació es pot filtrar en base territori, centres, cicles...-.


Cicles amb més vacants


Un cop finalitzat el procés de preinscripció, les vacants disponibles als cicles formatius grau mitjà són:


Cicles formatius

Vacants

Gestió administrativa

1.025

Sistemes microinformàtics i xarxes

995

Atenció a persones en situació de dependència

590

Cures auxiliars d'infermeria

544

Guia en el Medi Natural i de Lleure

492

Activitats comercials

418

Electromecànica de vehicles automòbils

344

Perruqueria i cosmètica capil·lar

319

Instal·lacions elèctriques i automàtiques

307

Manteniment electromecànic

272



Pel que fa al grau superior:


Cicles formatius

Vacants

Administració i finances

854

Integració social

643

Educació infantil

572

Automatització i robòtica industrial

437

Màrqueting i publicitat

318

Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma

267

Desenvolupament d'aplicacions web

267

Comerç internacional

246

Programació de la producció en fabricació mecànica

244

Mecatrònica industrial

232


Calendari del procés


El calendari del procés de preinscripció al grau mitjà i al grau superior, un cop assignades les places, és el següent:


  1. Del 2 al 6 de setembre s’ha dut a terme la matrícula de l’alumnat assignat a la segona tanda
  2. Avui, 12 de setembre, es publiquen les vacants.
  3. Del 12 al 16 de setembre, s’amplien les peticions de sol·licitud de preinscripció i les noves sol·licituds
  4. El 19 de setembre es publica la llista d’admesos del procés de gestió de vacants.
  5. El 25 de setembre es publica l’assignació.
  6. Del 26 al 30 de setembre es matricula l’alumnat assignat en el procés de gestió de les vacants.


Certificats de professionalitat


Complementant les vacants dels cicles formatius públics (graus D), l'actual sistema de formació professional permet capitalitzar els diferents graus formatius superats. És per això que també es poden consultar les ofertes de certificats professionals (graus C) del sistema públic, i que formen part dels actuals cicles formatius (graus D) permetent el reconeixement acadèmic i professional posterior.

Cada certificat professional acredita una qualificació professional del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. Tots els certificats professionals inclouen formació pràctica en centres de treball.


Per conèixer l'oferta de certificats professionals, tant els que ofereix el Departament d'Educació i Formació Professional com el Departament d'Empresa i Treball es pot accedir als següents cercadors:

https://triaeducativa.gencat.cat/ca/fp/certificats-professionals/



12 de setembre de 2024