Aquest seminari es va celebrar a Tortosa els dies 19 i 20 de juny i va reunir prop de 70 jutges de pau de la circumscripció de Tarragona

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, va cloure diumenge, 20 de juny, el seminari de formació per a jutges de pau que es va celebrar aquest cap de setmana a Tortosa.

Aquest seminari va comptar amb prop de 70 assistents, 20 dels quals provenien de municipis de les comarques de l’Ebre. El desenvolupament d’aquestes jornades de formació va estar marcat per la Llei 38/2002 de 24 d’octubre, de reforma parcial de la llei d’enjudiciament criminal quant a principis generals i novetats respecte a la llei anterior pel que fa a les competències dels jutjats de pau, auxili judicial, noves tecnologies i eines informàtiques.

Altres aspectes formatius a destacar van ser els principis generals i aspectes pràctics en referència a la redacció de resolucions i tràmits generals i específics del Registre Civil i la transferència dels judicis de faltes des dels jutjats de 1a instància als jutjats de pau que es preveu que es vagi fent de manera progressiva arreu de Catalunya. La transferència d’aquests judicis menors als jutjats de pau ajudarà a la millora de la gestió en l’àmbit judicial, ja que hi ha un percentatge molt elevat del temps de gestió d’expedients judicials que es dedica a aquests tipus de judicis.

Aquest seminari de formació l’organitzava el Departament de Justícia amb el suport dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre i en col·laboració amb l’Associació Catalana en Pro de la Justícia.

1  

Imatges

Imatge de la cloenda de la jornada

Imatge de la cloenda de la jornada 167