Cultura

La Sala Verdaguer exposa una seixantena d'obres de Josep Maria Subirachs creades els últims 50 anys

La mostra serà inaugurada aquest vespre pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

query_builder   20 febrer 2003 13:11

event_note Nota de premsa

La Sala Verdaguer exposa una seixantena d'obres de Josep Maria Subirachs creades els últims 50 anys

La mostra serà inaugurada aquest vespre pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

La Sala Verdaguer del Palau Moja de Barcelona (Rambla dels Estudis, 118) acull a partir de demà, dijous 20 de febrer, i fins al pròxim 11 de maig, l’exposició retrospectiva Subirachs. Volums, textures, símbols. Obres de 1953 a 2003, produïda pel Departament de Cultura, que inclou una seixantena d’obres de l’escultor Josep Maria Subirachs (Barcelona, 1927).

La mostra serà inaugurada avui, a dos quarts de vuit del vespre, pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, acompanyat del secretari general de Cultura, Pau Villòria. També hi seran presents Josep Maria Subirachs, Judit Subirachs, filla de l’artista i comissària de la mostra, i el director general de Promoció Cultural, Vicenç Llorca.

L’exposició inclou 62 obres, 43 de les quals són escultures i 19, dibuixos. Subirachs. Volums, textures, símbols. Obres de 1953 a 2003 exhibeix: obres realitzades als anys 60 utilitzant terra cuita, pedra, fusta, ferro i bronze, i de les quals destaca l’escultura de ferro Bigòrnia (1964), cedida pel MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona); peces realitzades durant la dècada dels 70, en les quals l’artista tracta temes com ara la relació entre el temps i l’espai, la dualitat de gènere, la vida i la mort. D’aquesta etapa la mostra inclou l’obra Metamorfosi (1976), en fusta pintada i formigó; peces creades al llarg dels anys 90 i les més recents creacions.

Nascut a Barcelona el 1927, Josep Maria Subirachs va estudiar Belles Arts com a alumne lliure i el 1951 va viatjar a París becat per l’Institut Francès. Ha conreat l’escultura, la pintura i, com a gravador, ha treballat l’aiguafort, la litografia, la serigrafia, el lòleum i la punta seca. Entre les obres escultòriques, destaca el conjunt de la façana de la Passió de la Sagrada Família de Barcelona. Josep Maria Subirachs, que és membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat l’any 1982.

Barcelona, 20 de febrer de 2003

P.S: L’horari de la Sala Verdaguer del Palau Moja és: de dimarts a dissabtes, de 10 a 20 h, i diumenges i festius, de 10 a 15 h. Dilluns és tancat. L’entrada és lliure.

Més informació a: http://cultura.gencat.net

1  

Imatges

Estabilitat (1964), de Josep Maria Subirachs

Estabilitat (1964), de Josep Maria Subirachs 54