Cultura

La Generalitat posa a disposició de les televisions locals doblatges de films i programes facilitats per TVC

Segons els tres acords subscrits avui pel conseller de Cultura

query_builder   22 gener 2003 14:11

event_note Nota de premsa

La Generalitat posa a disposició de les televisions locals doblatges de films i programes facilitats per TVC

Segons els tres acords subscrits avui pel conseller de Cultura

Els departaments de la  Presidència i de Cultura i la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) han acordat avui posar a disposició del Consorci de Comunicació Local (CCL) i del Consorci Local i Comarcal de Comunicació  (CLCC) doblatges de films i programes audiovisuals facilitats per Televisió de Catalunya (TVC), segons els tres convenis subscrits avui, al Palau Marc, seu del Departament de Cultura, sota la presidència del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana. El primer acord, signat pel conseller Vilajoana i el director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), Vicenç Villatoro, estableix que TVC posi a disposició de la Direcció General de Política Lingüística, del Departament de Cultura, la versió catalana de films sobre els quals TVC té els drets de doblatge i aquells programes que hagi produït i dels quals tingui els drets d’emissió, fins a un màxim de deu hores per setmana.

     Els altres dos acords els han subscrit, per part de la Generalitat, el conseller de Cultura i el secretari de Comunicació del Departament de la Presidència, David Madí. El conveni amb el CCL,  l’ha signat el seu president, Manel Royes, i l’acord amb el CLCC,  Josep Pont, que presideix aquest consorci.

     Els acords subscrits amb el CCL i el CLCC determinen que la Direcció General de Política Lingüística facilitarà, de manera gratuïta, a les televisions locals agrupades en els dos consorcis la programació cedida per TVC. Les dues entitats demanaran el material audiovisual que els interessi emetre a partir dels catàlegs de la cadena autonòmica catalana i els distribuiran entre la vuitantena d’emissores de televisió local que apleguen en total. Els dos acords especifiquen que les televisions locals no podran emetre en cadena, és a dir, el mateix programa a la mateixa hora en més d’una televisió local, i que l’emissió d’aquests continguts no podrà ser de pagament. Els tres acords seran vigents fins el 31 de desembre de 2005.

Barcelona, 22 de gener de 2003

1  

Imatges

Fotografia de l'acte de signatura

Fotografia de l'acte de signatura 110