Cultura

La Fundació Mútua General de Catalunya col·labora en la restauració de l'església de la Concepció de Barcelona

Segons l'acord subscrit avui pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

query_builder   9 gener 2003 17:07

event_note Nota de premsa

La Fundació Mútua General de Catalunya col·labora en la restauració de l'església de la Concepció de Barcelona

Segons l'acord subscrit avui pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

La Fundació Mútua General de Catalunya col·labora en la restauració de la parròquia de la Puríssima Concepció i Assumpció de Nostra Senyora de Barcelona, segons el conveni signat avui al Palau Marc, seu del Departament de Cultura. L’acord l’han subscrit el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana; el rector de la parròquia, Ramon Corts, i el president de la Fundació Mútua General de Catalunya, Agustí Bassols.

    A l’acte de signatura també han assistit Bartomeu Vicens, director general de la Mútua General de Catalunya; Josep Maria Martí i Bonet, delegat del Patrimoni Cultural de l’Arquebisbat de Barcelona, i Joan Guitart, president de l’Agència de Patrocini i Mecenatge, entitat que ha gestionat el conveni.

    Les obres de restauració, que ja han començat, corresponen a la primera fase del pla director de la restauració de l’església i consisteixen en la neteja, reparació, adquisició i mecanització de les campanes de l’església. El cost total d’aquesta actuació és de 129.217,60 euros (21.500.000 pessetes), aportats a parts iguals per la Fundació i la parròquia.

    El pla director, elaborat pels arquitectes Francesc Xavier Augé i Mercè Mazurca, preveu dues fases més corresponents a la neteja i recuperació de les façanes del temple del carrer Aragó, i el reforç estructural del campanar.

    La parròquia de la Concepció, situada al carrer Aragó de Barcelona, és una construcció gòtica originària de dos edificis diferents que estaven situats al casc antic i que van ser traslladats, pedra a pedra, a finals del segle XIX, en enderrocar-se les muralles de la ciutat.

    El temple, que compta amb un dels claustres més grans de Barcelona, havia estat en la seva antiga ubicació, molt pròxima a la plaça Urquinaona, el convent de Santa Maria de Jonqueres. El campanar de la Concepció va formar part de l’església gòtica de Sant Miquel, ubicada a la plaça del mateix nom.

    L’acord s’inscriu en el conveni marc signat el 5 de juliol de 2002 pel president de la Fundació Mútua General de Catalunya i el conseller de Cultura, segons el qual en el període 2002-2006 aquesta entitat aporta 1.500.000 euros (249.579.000) per a tasques de restauració i rehabilitació del patrimoni cultural de Catalunya.

Barcelona, 9 de gener de 2003

1  

Imatges

Fotografia de l'acte de signatura

Fotografia de l'acte de signatura 120