Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El DARP impulsa una xarxa de centres de neteja i desinfecció en les rutes més utilitzades pels vehicles de transport de bestiar

query_builder   22 maig 2003 17:43

event_note Nota de premsa

El DARP impulsa una xarxa de centres de neteja i desinfecció en les rutes més utilitzades pels vehicles de transport de bestiar

Aquesta iniciativa suposarà una mesura eficaç de lluita i prevenció de malalties del bestiar per les principals vies de comunicació de Catalunya i, evitar-ne així, l’entrada i propagació

El DARP està negociant amb ajuntaments, consells comarcals, el MAPA i el sector per tal d’impulsar centres de neteja i desinfecció a les principals vies de comunicació per on es traslladen o circulen els vehicles de transport animal.

Actualment a Catalunya hi ha 69 centres instal·lats als escorxadors frigorífics i 23 en empreses relacionades amb la ramaderia de les quals 8 són a Lleida, 8 a Barcelona, 3 a Tarragona i 4 a Girona.

Així mateix el DARP ha impulsat 4 centres nous d’utilitat pública, un al Solsonès, un al Pla d’Urgell, un a l’Urgell i una altre a la Noguera.

En l’actualitat el Departament d’Agricultura, està negociant amb les administracions locals, amb les Agrupacions de Defensa Sanitària (ADS), els comerciants, els transportistes i en alguns casos amb el MAPA poder impulsar-ne 13 més per tal que les rutes d’entrada i sortida de Catalunya estiguin totalment cobertes per aquests centres de desinfecció.

En aquest sentit, la Generalitat té previst potenciar la instal·lació de 3 nous centres a la demarcació de Girona - un a la Jonquera, un a la Cerdanya i un a al Pla de l’Estany-, 5 a la demarcació de Barcelona –un a Osona (eix transversal), un al Berguedà, un al Port de Barcelona i un altre a l’Anoia-, 1 a la demarcació de Tarragona –Port de Tarragona-, 1 a les Terres de l’Ebre –N-340 al Baix Ebre-Montsià-, i 4 més a la demarcació de Lleida – un a la Vall d’Aran, un a l’Alt Urgell i dos al Segrià (crta. d’Osca i crta. de Saragossa)-.

L’objectiu de potenciar aquesta nova xarxa de centres de neteja i desinfecció suposarà una mesura eficaç de lluita i prevenció de malalties del bestiar i evitar-ne així, l’entrada i propagació.

Per tal de fer possible la instal·lació d’aquests nous centres el Departament d’Agricultura, va publicar amb data 1 d’abril  d’enguany, l’Ordre que estableix els ajuts per instal·lar aquestes infrastructures amb una subvenció màxima del 40% de la inversió. Aquesta Ordre ja es va publicar el mes de juliol del 2002 amb el mateixos paràmetres, la qual cosa va suposar la instal·lació de nous quatre centres de desinfecció.

Barcelona, 22 de maig de 2003

1  

Imatges

MAPA

MAPA 641