Cultura

La Generalitat inicia els tràmits per declarar bé cultural d'interès nacional la Torre de la Creu de Sant Joan Despí

L'immoble va ser projectat el 1913 pel deixeble de Gaudí Josep Maria Jujol

query_builder   7 febrer 2003 14:12

event_note Nota de premsa

La Generalitat inicia els tràmits per declarar bé cultural d'interès nacional la Torre de la Creu de Sant Joan Despí

L'immoble va ser projectat el 1913 pel deixeble de Gaudí Josep Maria Jujol

El Departament de Cultura de la Generalitat ha iniciat els tràmits per declarar bé cultural d’interès nacional, en la categoria de monument històric, la Torre de la Creu o Torre dels Ous, de Sant Joan Despí (Baix Llobregat), per mitjà d’una resolució del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, publicada avui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), a proposta de la Direcció General del Patrimoni Cultural.

    Ubicada a la Plaça de l’Estació, l’edifici va ser projectat per l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol (Tarragona 1879-Barcelona 1949), col·laborador i deixeble d’Antoni Gaudí, i va ser construït entre els anys 1913 i 1916 i promoguda per la tia del mateix Jujol. La incoació de l’expedient també contempla la delimitació de l’entorn de protecció del monument per tal de preservar el diàleg i la relació ambiental de l’immoble.    

    Segons la Llei del Patrimoni Cultural Català, de 1993, la incoació de l’expedient de declaració de bé cultural d’interès nacional comporta “la suspensió de la tramitació de les llicències municipals de parcel·lació, edificació o enderrocament de la zona afectada, i també la suspensió dels efectes de les llicències ja concedides. No obstant això, el Departament de Cultura pot autoritzar la realització de les obres que sigui manifest que no perjudiquen els valors culturals del bé” (article 9.3).

Barcelona, 7 de febrer de 2003

P.S: Podeu consultar el contingut del DOGC al web: http://www.gencat.net/diari/ultim.htm

1  

Imatges

Torre de la Creu. Sant Joan Despí

Torre de la Creu. Sant Joan Despí 56