Cultura

L'exposició Els ulls de Verdaguer s'inaugura al MNAC el 27 de novembre

Una exposició conjuga imatges paisatgístiques de nou fotògrafs de diferents èpoques amb textos de Verdaguer

query_builder   27 novembre 2002 13:53

event_note Nota de premsa

L'exposició Els ulls de Verdaguer s'inaugura al MNAC el 27 de novembre

Una exposició conjuga imatges paisatgístiques de nou fotògrafs de diferents èpoques amb textos de Verdaguer

El  Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) presenta avui dimecres 27 de novembre l’exposició “Els ulls de Verdaguer”, una col·lecció de 40 fotografies a través de les quals es pretén transmetre l’obra poètica de Verdaguer. La mostra és una iniciativa conjunta del MNAC i del comissariat de l’Any Verdaguer del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i està integrada en el programa de més d’una quinzena d’exposicions organitzades dins l’Any Verdaguer. El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, acompanyat del director general de Promoció Cultural, Vicenç Llorca, inauguraran avui dimecres (a les 19.30 hores) la mostra, que ha estat presentada aquest migdia pel seu comissari, David Balsells i pel comisari de l’Any Verdaguer, Víctor Batallé.

“Els ulls de Verdaguer” conjuga la fotografia amb els versos del poeta a partir d’una selecció de 40 imatges de paisatges naturals dels darrers setanta anys realitzades per nou fotògrafs de diferents èpoques i estils, que tenen en comú els seus treballs sobre la natura. Les fotografies retraten paisatges (boscos, muntanyes, camps…) i detalls propis de la natura (arbres, espais, situacions…) que actuen com a expressió plàstica  dels versos que Verdaguer va escriure sobre aquests elements i que van configurar una part destacada del seu univers poètic.

En aquest sentit, les 40 imatges que fomen part de l’exposició estan acompanyades de versos de Verdaguer, que permeten acostar la recreació visual i la creativitat poètica. L’exposició pretén mostrar els paisatges i la natura de Catalunya a través dels ulls de Verdaguer. Els nou fotògrafs autors de les imatges són: Josep M. Casals i Ariet, (Viladrau, 1901–Barcelona 1986), Toni Catany, (Llucmajor, Mallorca, 1942), Otho St. Clair Lloyd, (Londres, 1885–Barcelona, 1979), José Mesa Acosta "Mataparda" (Güimar, Tenerife, 1963), Pilar Pequeño (Madrid), Joaquim Pla Janini, (Tarragona 1879–Barcelona 1979), Xavier Ribas, (Barcelona, 1960), Humberto Rivas, (Buenos Aires, 1937) i Juan Rodríguez (A Coruña, 1960).

Exposició “Els ulls de Verdaguer”

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Palau Nacional (Parc de Montjuïc)

Del 27 de novembre al 23 de febrer

Dimarts a dissabte, 10 a 19h.

Diumenges i festius, de 10 a 14h.

Dilluns tancat

Entrada lliure

Barcelona, 27 de novembre del 2002

1  

Fitxers adjunts

Dossier

Dossier
DOC | 234

`