Cultura

El Museu Casteller de Catalunya estarà ubicat a l'edifici de l'antic l'institut Narcís Oller de Valls

Segons han acordat avui la Generalitat, l'Ajuntament i la Diputació

query_builder   30 juliol 2003 13:42

event_note Nota de premsa

El Museu Casteller de Catalunya estarà ubicat a l'edifici de l'antic l'institut Narcís Oller de Valls

Segons han acordat avui la Generalitat, l'Ajuntament i la Diputació

El Museu Casteller de Catalunya estarà ubicat a l’edifici de l’antic institut Narcís Oller de Valls (Alt Camp), segons ha acordat avui la comissió gestora del museu, reunida sota la presidència del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, un cop analitzats els informes de la comissió tècnica integrada pels arquitectes del Departament de Cultura, l’Ajuntament de Valls i la Diputació de Tarragona.

A la reunió de la comissió gestora, que ha tingut lloc aquest matí a l’Ajuntament de Valls, han assistit, a més del conseller de Cultura, l’alcaldessa de Valls, Dolors Batalla; el president de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Jordi Roca. Ha acompanyat el conseller el president del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Joan Vidal i Gayolà.

 El Museu ocuparà 2.689,5 metres quadrats de superfície, distribuïts entre les plantes baixa, primera i segona de l’ala dreta de l’edifici, que seran cedits pel Departament d’Ensenyament al consorci del museu que es constituirà pròximament i que, com la comissió gestora, estarà integrat per la Generalitat, l’Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Coordinadora de Colles Castelleres.

 El museu, que tindrà un accés propi independent de la resta de l’edifici, disposarà de 600 metres quadrats de sales d’exposició permanent i 200 per a mostres temporals. També comptarà amb un centre de documentació, una sala d’actes, una botiga, una cafeteria-restaurant, magatzems i altres serveis. El museu disposarà també d’un espai per a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El cost de construcció previst d’aquest nou equipament és d’uns 3,2 milions d’euros.

La comissió gestora del Museu Casteller ha decidit també que el Departament de Cultura encarregui el projecte arquitectònic, així com l’adaptació a les noves instal·lacions dels projectes museològic i museogràfic, previstos inicialment per a l’edifici de Can Segarra. Així mateix, el Departament de Cultura s’encarregarà de la redacció del projecte d’estatuts del consorci del Museu Casteller, que serà sotmès a l’aprovació de la comissió gestora a principis d’octubre.

 El Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Valls i la Diputació de Tarragona van signar ara fa un any el conveni per a la creació del Museu Casteller, a la capital de l’Alt Camp, per mitjà del qual es va crear  la comissió gestora del museu, es va definir la seva composició i funcions i es va impulsar la creació del consorci que el gestionarà.

Barcelona, 30 de juliol de 2003

1  

Imatges

Fotografia de la reunió

Fotografia de la reunió 130