Cultura

El film d'animació La màgia del sud s'estrena demà a Catalunya exclusivament en català

L'última producció de Filmax es podrà veure a 15 sales, sis de les quals a Barcelona

query_builder   3 juliol 2003 14:37

event_note Nota de premsa

El film d'animació La màgia del sud s'estrena demà a Catalunya exclusivament en català

L'última producció de Filmax es podrà veure a 15 sales, sis de les quals a Barcelona

Demà, 4 de juliol, s’estrenarà el film La màgia del sud, que a Catalunya es podrà veure exclusivament en català. La pel·lícula s’estrenarà a 15 sales catalanes, sis de les quals a Barcelona. Són les següents: Aribau, Bosque, Gran Sarrià, Glòries Multi-cinemes, Lauren Horta, Palau Balañá (Barcelona), Multicinemes El Nord (Granollers), Cinemes Gran Via (L’Hospitalet de Llobregat), Bages Cinemes (Manresa), Yelmo Cineplex (Sant Cugat del Vallès), AMC Parc Vallès (Terrassa), Multicinemes Sucre (Vic), Cinemes Albéniz (Girona), Xenon Multicinemes (Lleida), i Òscar Les Gavarres (Tarragona).

 Produïda i distribuïda per Filmax, La màgia del sud ha estat dirigida per Juanba Berasategi, un conegut director i productor basc de cinema d’animació. La pel·lícula s’estrenarà també en basc i, a la resta de l’estat, en castellà. El llargmetratge narra les aventures de l’escriptor Washington Irving, que en el seu viatge a Andalusia coneix Carmen, l’última descendent de Boabdil, el rei moro. Aquest és el tercer llargmetratge d’animació que Filmax dobla al català. L’any passat va estrenar El púding màgic i anteriorment Rudolph (1999).

Properes estrenes

La setmana vinent s’estrenarà Els Àngels de Charlie. Al límit (11 de juliol, Columbia) i la setmana següent, Simbad, la llegenda dels set mars (UIP, 18 de juliol), pel·lícula d’animació sobre el llegendari personatge.

El mes d’agost s’estrenaran les pel·lícules següents: Terminator 3, la rebel·lió de les màquines (Columbia, 1 d’agost), tercera pel·lícula de la saga, protagonitzada per Arnold Schwarzenegger; Rugrats, vacances salvatges (UIP, 8 d’agost), film d’animació en què els Rugrats es troben amb una altra família prou coneguda: els Thornberrys, i Doraemon i l’imperi maia (Luk International, 29 d’agost), noves aventures del popular gat còsmic.

 Per al mes de setembre són previstes les estrenes de La lliga dels homes extraordinaris, adaptació del còmic del mateix nom, protagonitzada per Sean Connery, i de Sakura, pel·lícula de dibuixos shoujo-manga.

Barcelona, 3 de juliol de 2003

Més informació a http://cultura.gencat.net/llengcat/cinema/agenda.htm

1  

Imatges

Fotograma de la pel·lícula "La màgia del sud"

Fotograma de la pel·lícula "La màgia del sud" 80