Cultura

El Centre d'Art Santa Mònica acull una retrospectiva amb una quarantena d'escultures de Gabriel

La mostra serà inaugurada aquest vespre pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

query_builder   14 gener 2003 13:27

event_note Nota de premsa

El Centre d'Art Santa Mònica acull una retrospectiva amb una quarantena d'escultures de Gabriel

La mostra serà inaugurada aquest vespre pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

El Centre d’Art Santa Mònica (CASM) acull a des d’avui i fins al 16 de febrer, l’exposició Gabriel. Anàbasis, una retrospectiva de l’escultor Gabriel (Badalona, 1954), que inclou una quarantena de peces, quatre de les quals són inèdites i han estat produïdes expressament per a l’exposició.

    La mostra serà inaugurada avui, a dos quarts de vuit del vespre, presidida pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana. L’acompanyarà el director general de Promoció Cultural., Vicenç Llorca.

    L’exposició recull les escultures realitzades des de l’any 1988 fins a l’actualitat per l’artista badaloní, a través de les quals presenta els seus referents bàsics i les seves inquietuds, com ara, el tractament de l’energia i el moviments, o l’ús del color negre.

    El catàleg de Gabriel. Anàbasis, editat pel Departament de Cultura, inclou textos dels especialistes Glòria Cot, Menene Gras o Jesús Martínez Clarà, entre d’altres. El conseller de Cultura destaca, en la presentació de la publicació, la poètica de Gabriel, que “sorprèn i captiva alhora, perquè oscil·la entre la simplicitat i la complexitat, entre les formes geomètriques pures i les més orgàniques”.

Barcelona, 14 de gener de 2003

P.S: L’horari del Centre d’Art Santa Mònica és de dilluns a dissabtes, d’11:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores, i diumenges i festius, d’11:00 a 15:00 hores. L’entrada és gratuïta.

1  

Imatges

fotografia d'una escultura de Gabriel

fotografia d'una escultura de Gabriel 187