1. La cinquena posició és la millor aconseguida per un alumne català en els campionats mundials d’FP
  2. Per preparar els EuroSkills de 2025, Ethan Álvarez realitzarà una estada al Celler de Can Roca
Ethan Álvarez als WorldSkills 2024{"name":"2024/09/18/10/58/d6b227d6-6458-43aa-8f0a-ff9da70c8d26.jpeg","author":"Cedida per WorldSkills Internacional","type":"0","location":"0","weight":110844}



L’alumne de l’Escola d’Hostaleria d’Osona Ethan Álvarez ha aconseguit una medalla d’excel·lència en haver obtingut la cinquena posició, amb 724 punts, a la competició de cuina dels WorldSkills 2024, celebrats a Lió (França). Es tracta de la millor posició aconseguida mai per un alumne català en aquests campionats mundials, on participen joves estudiants o recents titulats de formació professional d’arreu del món, que competeixen en 59 categories.


Álvarez, de 21 anys i resident a Tona, va competir en la 47ena edició d’aquest certamen biennal, que va comptar amb la participació de més de 1.400 joves de 69 països i regions en 67 modalitats professionals diferents. A més de la medalla d’excel·lència, va obtenir la medalla ‘Best of nation’ com a representant de la delegació espanyola amb millor puntuació del campionat.


Trajectòria competitiva


L’Ethan Álvarez, estudiant i titulat de diversos cicles formatius de l’àmbit de la cuina, va començar la seva trajectòria competitiva al campionat català, els CatSkills. Celebrats la primavera de 2023, van servir per seleccionar l’alumnat que representa Catalunya als SpainSkills, el certamen estatal, que va tenir lloc a Madrid el passat mes d’abril.


Entre competicions, l’alumnat és entrenat i acompanyat pels seus tutors (en el cas d’Álvarez, són Toni Cruells i Cesc Molera) per seguir practicant les habilitats professionals que haurà de demostrar a les competicions, i també rep suport lingüístic i de coaching per afrontar les competicions amb garanties.


Després de l’exitós pas pels WorldSkills, Álvarez competirà als EuroSkills 2025, que tindran lloc a Dinamarca el setembre del proper any. Per preparar-los, l’alumne realitzarà una estada al restaurant gironí El Celler de Can Roca, que combinarà amb entrenaments setmanals amb els seus tutors al seu centre d’origen, l’Escola d’Hostaleria d’Osona.



17 de setembre de 2024