Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Grau i Menéndez de Luarca han valorat positivament la tasca realitzada pels vaixells catalans a Astúries

query_builder   20 gener 2003 19:23

event_note Nota de premsa

Grau i Menéndez de Luarca han valorat positivament la tasca realitzada pels vaixells catalans a Astúries

Grau acusa la UE de contradir-se amb la seva Política Pesquera

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, ha assistit avui a la reunió del Consejo Consultivo de Política Agrícola y Pesquera para asuntos comunitarios que ha convocat el titular del MAPA, Miguel Arias Cañete.

El responsable del DARP ha aprofitat la reunió per analitzar conjuntament amb el seu homòleg asturià, Santiago Menéndez de Luarca, el treball que realitzen els tres vaixells cedits pel Govern de la Generalitat i que estan treballant davant les costes asturianes. En aquest sentit, ambdós consellers han coincidit en valorar positivament la tasca que estan realitzant els vaixells per recollir el fuel que vessa del petroler “Prestige” i que actualment està amenaçant les costes cantàbriques.

Així mateix, el conseller Grau ha agraït al seu homòleg asturià el tracte que el Govern d’Astúries està donant a la tripulació dels vaixells, els quals han transmès la seva satisfacció en poder sentir-se útils des que van arribar al port de Gijón.

Pel que fa als temes tractats en el decurs de la reunió, el conseller ha explicat que d’aquí a pocs dies, el Govern català es podrà pronunciar sobre la nova proposta de Reforma de la Política Agrària Comuna que ha plantejat la Comissió Europea i que ha estat entregada avui pel ministre a tots els consellers.

Pel que fa al desenvolupament parcial de la proposta de Reforma de la Política Pesquera aprovada per la Comissió, en els àmbits de la protecció del medi ambient, aqüicultura i acords amb tercers països, el responsable de l’Administració agrària i pesquera de Catalunya ha acusat la Unió Europea de fer una política contradictòria dins la mateixa proposta, ja que defensa la preservació dels recursos marins i alhora retalla els recursos que s’han de destinar a les vedes biològiques que realitzen els pescadors. Segons Grau, la Comissió no té en compte el sector ni l’esforç que aquest ha fet en aquests últims anys en l’aplicació del programa IFOP (Instrument Financer d’Orientació Pesquera). El responsable del DARP ha defensat la política portada a terme a Catalunya pel què fa als horaris de pesca, les vedes biològiques i la preservació dels fons i les espècies marines, mitjançant la instal·lació d’esculls artificials.

Barcelona, 20 de gener de 2003

1  

Imatges

Fotografia de la reunió del consejo consultivo

Fotografia de la reunió del consejo consultivo 122