Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

GRAU aconsegueix que el MAPA aprovi transferir a Catalunya els recursos per fer front a les indemnitzacions pel sacrifici d'animals en la lluita contra l'EEB i la PPC

query_builder   11 novembre 2002 14:18

event_note Nota de premsa

GRAU aconsegueix que el MAPA aprovi transferir a Catalunya els recursos per fer front a les indemnitzacions pel sacrifici d'animals en la lluita contra l'EEB i la PPC

En la reunió d’avui el MAPA ha aprovat transferir a Catalunya un total 

d’1.699.366 euros

Grau i Arias Cañete han signat avui el conveni entre Estat i Generalitat per a l’eradicació de l’Aujezki en el bestiar porcí

També s’ha acordat que Catalunya entri a formar part de la Comissió General d’Assegurances Agràries de l’Estat

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, ha demanat avui al titular del MAPA, Miquel Arias Cañete, que el Govern Central transfereixi a Catalunya la seva part dels recursos per fer efectives les indemnitzacions pel sacrifici d’animals en la lluita contra l’Encefalopatia Espongiforme Bovina (EEB) i la Pesta Porcina Clàssica (PPC).

En aquest sentit, el responsable del DARP ha demanat que aquests recursos es transfereixin en caràcter d’urgència per tal que els ramaders hagin pogut  rebre el total de les seves indemnitzacions abans de tancar l’exercici.

Pel que fa als recursos aprovats, 41.591 euros corresponen al 50% que el MAPA ha de fer efectiu per la indemnització del sacrifici d’animals en la lluita contra l’EEB, 1.341.054 euros corresponen als recursos que el Ministeri ha de fer efectius en concepte d’indemnitzacions pel sacrifici d’animals afectats per la PPC.

D’altra banda, el MAPA també ha aprovat destinar 316.721 euros per aplicar el programa de qualitat de la carn de vacum a Catalunya. Pel què fa aquesta partida, el responsable del DARP ha demanat també que s’incrementin  aquests recursos ja que a Catalunya s’apliquen més programes de control d’etiquetatge i adjudicacions de marca Q de qualitat que en altres CCAA.

Llum verda al conveni per a l’eradicació de l’Aujezki

També, el conseller Josep Grau i el ministre Arias Cañete han signat el conveni entre Estat i Generalitat per tal d’aplicar el Pla d’actuació contra l’Aujezki en el bestiar porcí.

El responsable del DARP ha explicat que la prioritat d’ambdues administracions és intensificar els controls contra aquesta malaltia, que no afecta a les persones però si limita les exportacions de bestiar en alguns països comunitaris.

Catalunya entra a formar part de la Comissió General d’Assegurances Agràries

En el decurs de la reunió s’ha acordat que Catalunya entri a formar part de la Comissió General d’Assegurances Agràries de l’Estat, aconseguint una de les reivindicacions històriques del conseller, ja que Catalunya vol que s’estableixi una assegurança que garanteixi la renda dels agricultors.

Un altre aspecte tractat en la reunió ha estat aprovar que el DARP i el MAPA augmentin la seva participació en les indemnitzacions compensatòries de muntanya per tal de poder mantenir els ajuts actuals que es reben de la Unió Europea.

El responsable de l’Administració Agrària catalana ha assistit avui a la reunió de la Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural, que ha presidit el Ministre d’Agricultura, Miguel Arias Cañete, i que s’ha celebrat a Madrid, a la seu del MAPA.

Barcelona, 11 de novembre de 2002

1  

Imatges

Fotografia de la conferència sectorial

Fotografia de la conferència sectorial 445