Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El DARP participa en el Festival del Mar en el marc el Fòrum 2004

query_builder   11 juny 2004 17:02

event_note Nota de premsa

El DARP participa en el Festival del Mar en el marc el Fòrum 2004

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, mitjançant la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, participa en el Festival del Mar que de l’11 al 14 de juny se celebra en el Moll de la Fusta de Barcelona en el marc de les activitats del Fòrum 2004.

Concretament, el DARP participa amb quatre activitats dins el Festival del Mar adreçades especialment als nens i al públic en general:

La Confraria de Pescadors:  Es tracta d’una activitat organitzada per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del DARP amb col·laboració amb el Museu de la Pesca de Palamós, la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i la Confraria de Pescadors de Barcelona. A la Confraria de Pescadors del Fòrum es poden aprendre moltes coses relacionades amb el món de la pesca: com fer nusos, com s’arreglen les xarxes, com es realitza una subhasta de peix, les caixes que s’utilitzaven abans i les que s’usen ara. Aquest taller va dirigit especialment als nens de  6 a 12 anys.  

El taller de Pesca responsable: L’objectiu d’aquest taller és proporcionar, de manera lúdica, coneixements bàsics per comprendre els aspectes relacionats amb la sostenibilitat de la pesca i la justa comercialització dels productes pesquers. Aquest taller va dirigit a nens de 6 a 12 anys, tot i que també hi poden participar tots els visitants.

Visita a un vaixell de Pesca:  Demà dissabte de les 10:00 hores a les 21:00 hores i diumenge de les 10:00 hores a les 15:00 hores, es podrà visitar un vaixell de pesca, en el qual s’explicarà com viuen els pescadors i els sistemes que actualment s’utilitzen per detectar la pesca, les arts, aparells i equips que es fan servir per pescar.

La Pesca a Catalunya: Es tracta d’una exposició on es mostra als visitants la situació del sector pesquer de Catalunya des del punt de vista tecnològic, econòmic, social i humà. A través d’aquesta exposició es pot conèixer a on i com es pesca, les diferents modalitats, caladors i les arts de pesca.

Barcelona, 11 de juny de 2004

1  

Imatges

Fotografia del Taller de Pesca Responsable

Fotografia del Taller de Pesca Responsable 2245