Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Avui s'ha signat un conveni entre el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, l'Ajuntament de Vilassar de Mar i el DARP per a l'ampliació de les instal·lacions del Mercat

query_builder   25 novembre 2002 19:22

event_note Nota de premsa

Avui s'ha signat un conveni entre el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, l'Ajuntament de Vilassar de Mar i el DARP per a l'ampliació de les instal·lacions del Mercat

Avui  el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, l’Ajuntament de Vilassar de Mar i el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca han signat un conveni a  la seu del DARP per a l’ampliació de les instal·lacions del Mercat.

El Mercat de Flor  i Planta Ornamental està experimentant un creixement progressiu  en els darrers anys i té necessitat d’ampliar les seves instal·lacions. Per la seva banda, l’Ajuntament de Vilassar  de Mar ha gestionat l’ampliació de l’oferta de sól industrial vinculat  a les activitats econòmiques relacionades  amb l’agricultura i amb la producció, transformació, emmagatzematge, distribució i venda de productes de floricultura i horticultura.

Aquest conveni ha estat signat aquest matí per part del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, per part de l’alcalde de Vilassar de Mar, Pere Almera i per part  pel president  de la SAT “Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya”, Josep M. Gel i Capilla.

Segons ha explicat l’alcalde de Vilassar de Mar “les obres  d’ampliació estan previstes que s’inicien  el proper mes de març o abril de l’any 2003 i en previsió que finalitzin durant l’any 2004. I ha afegit que ” la cessió  dels terrenys és de 10.000m2  però segons els estudis urbanístics hi ha possibilitat de fer una segona planta i arribar als 20.000 m2 “.  

Josep M. Gel, president de la SAT “Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya” ha destacat que agraeix a totes dues administracions la signatura d’aquest conveni perquè això ”permetrà donar un major creixement al mercat i per tant majors espectatives al sector”.

Així mateix, el conseller Josep Grau ha agraït tant al Mercat de la Flor com a l’Ajuntament de Vilassar de Mar el haver fet possible la signatura d’aquest conveni  per “la repercussió positiva que té, ja que el Mercat de Flor i Planta Ornamental podria perfectament ser l’únic mercat de flor i planta ornamental que hi hagués a Catalunya, ja que el Mercat de Vilassar de Mar estaria en condicions de parlar amb Mercabarna perquè hi hagi un sol mercat a Catalunya de Flor i Planta Ornamental al servei de tot el sector productiu, comercial, exportador, etc.”

D’altra banda, l’Ajuntament de Vilassar de Mar es compromet a posar en disposició del DARP un solar  de 250 m2 i d’acord amb el Pla estratègic del Maresme, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, preveu destinar aquest espai a  la realització d’un programa de formació que millori la qualificació professional del sector.

Barcelona, 25 de novembre de 2002

1  

Imatges

Fotografia conveni DARP- Mercat de la Flor

Fotografia conveni DARP- Mercat de la Flor 1431