Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El MAPA cofinançarà el 50% dels ajuts establerts en el Pla de Xoc del Govern català per palliar els danys produïts a les oliveres

query_builder   19 novembre 2002 20:29

event_note Nota de premsa

El MAPA cofinançarà el 50% dels ajuts establerts en el Pla de Xoc del Govern català per palliar els danys produïts a les oliveres

El conseller Josep Grau ho ha acordat avui amb el titular del MAPA, Miguel Arias Cañete.

Del 50% dels recursos que haurà d’aportar el MAPA, ja s’ha acordat el traspàs dels primers 1,1 milions d’euros

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, ha tancat avui l’acord de cofinançament entre el DARP i el MAPA dels recursos establerts en el Pla de xoc, que va aprovar el Govern de la Generalitat, per pal·liar els danys produïts a les explotacions agrícoles d’oliveres en elm decurs de les gelades del mes de desembre del 2001.

El conseller Grau ha participat avui en la reunió extraordinària de la Sectorial d’Agricultura convocada pel MAPA i del Consell Consultiu per Afers Comunitaris, que s’ha celebrat a Madrid.

El responsable del DARP ha assegurat que l’acord de cofinançament estableix que el Govern Central de l’Estat aporti 7.7 milions d’euros del total del 15,45 que estan establerts en el Pla de Xoc que va aprovar el Govern català el passat mes de març. D’aquest recursos que ha d’aportar el MAPA ja s’ha acordat el traspàs d’1,1 milions d’euros.

Les gelades del mes de desembre del 2001 van afectar a 16.083 explotacions que representen 47.627 ha. de 12 comarques de Catalunya (Alt Urgell, Conca de Barberà, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d’Urgell, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Segrià, Terra Alta i Urgell).

El Departament d’Agricultura ja va iniciar els pagaments d’aquests ajuts el passat mes d’octubre per tal de  potenciar el conreu de l’olivera i recuperar el potencial productiu a les comarques afectades. En aquest sentit, el DARP ja ha fet efectius 2.824.222 euros. El pagament d’aquests recursos s’aniran realitzant seguint els acords assolits entre el DARP i les Organitzacions Agràries catalanes.

D’altra banda, i sobre un altre aspecte tractat en la reunió amb el ministre i els diferents consellers d’Agricultura de les diferents CCAA, s’ha acordat arribar a la fitxa màxima per tal d’aconseguir per a Catalunya la màxima distribució dels recursos que el MAPA ha d’aportar per a les iniciatives de desenvolupament rural Leader Plus i Proder II de l’exercici 2002.

Pel què fa a la situació actual de la possible reforma de la PAC, s’ha informat que en la reunió del Consell de Ministres d’Agricultura de la UE que s’ha de celebrar el dia 27 de novembre a Brussel·les, el Comissari Fischler explicarà els seu posicionament davant els resultats de la cimera franco-alemanya.

Així mateix, s’ha informat que el proper dia 9 de desembre se celebrarà un Consell Consultiu d’Afers Comunitaris per tal de tancar la reforma de la política pesquera comunitària, que el Consell de Ministres de la UE vol donar per acabada el proper mes de desembre.

Barcelona, 19 de novembre de 2002

1  

Imatges

fotografia conferència sectorial

fotografia conferència sectorial 225