1. Catalunya ha estat escollida per presentar les seves creacions artesanes més innovadores en aquest esdeveniment que se celebra des d’avui i fins al dilluns 23 de setembre a Beijing, en el marc de la Setmana del Disseny
  2. El saló que reunirà a 200 expositors d’arreu del món amb la previsió d’acollir més de 30.000 visitants, arriba a la Xina amb l’objectiu d’esdevenir la principal plataforma comercial per a l'artesania contemporània a l’Àsia
  3. La participació catalana està impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda del Departament d’Empresa i Treball, que presenta una selecció de 10 obres d’artesans i dissenyadors que formen part de l’exposició “Visions of Catalonia. Designing Craft”, mostra que tanca a Beijing la seva itinerància internacional


L’artesania catalana participa en la primera edició de la biennal internacional d’artesania i creació contemporània Révélations a la Xina, que se celebra des d’avui i fins al 23 de setembre a Beijing en el marc de la Setmana del Disseny. Catalunya ha estat escollida per presentar a Le Banquet, l’àrea expositiva central del saló internacional, les seves creacions artesanes de disseny més innovadores, juntament amb França, Egipte, Equador i Geòrgia.

La participació catalana a la primera edició de la biennal Révélations a la Xina ha estat impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, que ha seleccionat per al saló 10 obres d’artesans i dissenyadors de diverses disciplines que formen part de l’exposició “ Visions of Catalonia. Designing Craft”, mostra que tanca a la ciutat de Beijing la seva itinerància internacional. Les propostes seleccionades per a l’espai Le Banquet són dels professionals: BAG Disseny Studio, Bussoga, Ferran Collado, Oriol Guimerà for Fontini Group, Calma (Andreu Carulla), La Tornería, TORU, Wolf & Miu, Limón Studio, i Museu del Càntir d’Argentona – Argentona City Council : Quim Larrea – Óscar Tusquets – Miquel Milà – André Ricard – Carme Pinós.

La biennal Révélations té el seu origen a França on s’han celebrat 5 edicions a París. Organitzat per l’Ateliers d'Art de France ara el saló arriba a la Xina, al Centre Nacional d'Exposicions Agrícoles de Beijing, amb l’objectiu d’esdevenir la principal plataforma comercial per a l'artesania contemporània a l’Àsia, ser una cita de referència internacional per al sector de les arts decoratives, el disseny i l'artesania a la zona. En aquesta primera edició reunirà durant 4 dies a 200 expositors d’arreu del món amb la previsió d’acollir més de 30.000 visitants. En l’exposició internacional Le Banquet, el saló vol mostrar i descobrir a visitants i professionals la riquesa de l'artesania contemporània d'arreu del món.

L’exposició “Visions of Catalonia. Designing Craft” arriba a la Xina

Amb l’exposició “Visions of Catalonia. Designing Craft”, Catalunya reivindica el binomi entre disseny i artesania i mostra a la biennal internacional Révélations de la Xina, la seva artesania de disseny: objectes d’ús quotidià que aposten per la innovació, la proximitat, la sostenibilitat i el compromís social. Després de presentar-se al Centre d’Artesania Catalunya, en el marc de la II Biennal d’Artesania Contemporània Catalana, iniciativa impulsada pel CCAM, i participar a la Dubai Design Week i a la Milano Design Week, la mostra tanca a la capital xinesa la seva itinerància internacional.

L’exposició, comissariada pel paradissenyador Óscar Guayabero, és una selecció d’obres de 24 professionals catalans de diferents disciplines que aposten per projectes híbrids, innovadors, de proximitat, sostenibles i amb sensibilitat cap als processos de treball, tant per a les persones que s'ocupen de la producció com de la gestió ambiental. Sota el concepte de La bellesa d’ús, l’exposició mostra una varietat de disciplines, tècniques i materials que van des de la ceràmica, el paper, la fusteria, el tèxtil, les fibres naturals o la impressió 3D, i on es poden trobar objectes quotidians, des de rajoles hidràuliques fins a càntirs, de seients a llums, o d'interruptors a cafeteres.

-----------------------

@ccamcat | @empresacat | @treballcat

Instagram: @artesaniacat

Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/

4  

Imatges

Peces de l'exposició "Visions of Catalonia. Designing Craft" al saló Révélations de la Xina

Peces de l'exposició "Visions of Catalonia. Designing Craft" al saló Révélations de la Xina 2001901

 Exposició "Visions of Catalonia. Designing Craft" a la biennal internacional Révélations a la Xina

Exposició "Visions of Catalonia. Designing Craft" a la biennal internacional Révélations a la Xina 1040752

Peces de  "Visions of Catalonia. Designing Craft" al saló Révélations de la Xina

Peces de "Visions of Catalonia. Designing Craft" al saló Révélations de la Xina 2479700

Públic del saló visitant l'espai de Catalunya

Públic del saló visitant l'espai de Catalunya 185078