Davant l’aprovació, ahir, al Congrés dels Diputats, de la Llei d’Ocupació, el Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó,  ha manifestat el seu desacord perquè considera que “aquesta llei treu competencies en matèria de prestacions per desocupació a les comunitats autònomes”.

El conseller ha manifestat que “aquesta és una notícia francament dolenta per Catalunya i pel Govern de Catalunya. És una notícia dolenta per a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya.  Nosaltres hem de tenir la capacitat, que teníem per procedir respecte dels treballadors aturats i el compliment de les prestacions i de les seves obligacions, d’inspeccionar i sancionar”.

Teixidó ha afegit que “no admetem els arguments del partit socialista i del partit popular respecte a que no hem exercit aquesta competència amb mà dura, perquè creiem que hem d’admetre tota mena de competències sempre amb una voluntat pedagògica de rigor i control, que és el que ha fet la Generalitat de Catalunya.

El Conseller considera que ”el què és francament trist de tota aquesta situació és que el partit socialista ha votat una llei que no podia votar de cap manera i és dolorós que no hagi utilitzat els seus vots; que el partit socialista no hagi utilitzat la seva pretesa influència per impedir una nova retallada de competències a Catalunya”.

1  

Talls de so

Tall de veu declaracions Conseller Teixidó
mp3 | 887