Cultura

El TERMCAT edita el primer diccionari d'homeopatia en català

El diccionari, del metge homeòpata Xavier Cabré, es presentarà el proper dia 28

query_builder   25 maig 2004 09:38

event_note Nota de premsa

El TERMCAT edita el primer diccionari d'homeopatia en català

El diccionari, del metge homeòpata Xavier Cabré, es presentarà el proper dia 28

Termes com dinamització, gemmoteràpia, globalitat de símptomes, homotoxicologia, miasma, nosode, punts de Weihe, remeis florals de Bach, simíllimum, símptoma clau o sucussió sovint generen dubtes, denominatius i conceptuals, a tots aquells que s’acosten al món de l’homeopatia o fins i tot als que l’exerceixen professionalment.

Per resoldre aquestes qüestions terminològiques el Centre de Terminologia TERMCAT acaba de publicar el Diccionari d’homeopatia, elaborat pel metge homeòpata Xavier Cabré amb l’assessorament terminològic del TERMCAT i el patrocini dels laboratoris farmacèutics Phinter-Heel, SAU. En l’elaboració del diccionari també han intervingut experts de l’Acadèmia Mèdico Homeopàtica de Barcelona i de la Secció d’Homeopatia del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona.

El diccionari es presentarà el proper dia 28 a les 7 de la tarda a la sala d’actes del Palau de les Heures (Campus Mundet), en el marc del postgrau en Medicina Homeopàtica que organitza l’Acadèmia Mèdico Homeopàtica de Barcelona. A la presentació, en què l’autor farà una breu dissertació sobre la semiologia homeopàtica a partir de la mateixa classificació de símptomes feta en el diccionari, intervindran també un representant de cadascuna de les quatre organitzacions implicades.

El Diccionari d’homeopatia aplega i defineix més de 400 termes especialitzats i en presenta els equivalents en castellà, francès i anglès. Conté també abundants explicacions complementàries dels conceptes i exemples que permetran als lectors entendre millor la filosofia i l’aplicació pràctica d’un mètode terapèutic que cada cop té un pes més important en la nostra societat. També s’hi troben freqüents referències històriques a l’origen o a l’evolució de les nocions, que es complementen amb un apèndix que conté una petita explicació biogràfica dels diferents autors esmentats.

L’escassa bibliografia homeopàtica existent en català fa especialment oportuna aquesta publicació, que presenta un gran nombre de neologismes, una trentena dels quals han estat tractats pel Consell Supervisor del TERMCAT, que és l’organisme que s’ocupa de la normalització formal de la terminologia catalana i que està format per membres designats per la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i per membres del TERMCAT.

El TERMCAT és un organisme participat per la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Més informació a: www.termcat.net.

1  

Imatges

Imatge de la Terminologia d'homeopatia

Imatge de la Terminologia d'homeopatia 162