1. El conseller Sàmper ha destacat que el departament d’Empresa i Treball continuarà l’esforç industrialitzador, “sent més actius i incrementant l’ambició” i anant a buscar les oportunitats i concretar-les amb un treball de qualitat i fomentant que més empreses inverteixin
  2. Sàmper ha destacat la rellevància de l’impuls a la digitalització per ajudar a un sector que genera ocupació de qualitat “en un ecosistema competitiu, d’alt valor afegit i en creixement”
  3. El conseller ha destacat “la creació d’una direcció general del diàleg social”, aspecte que és “imprescindible per generar la riquesa i l’ocupació de qualitat que pretenem”


El conseller Sàmper durant la seva intervenció al Parlament{"name":"2024/09/19/17/55/e03dd190-f2fb-420d-97cb-28707d9d2146.JPG","author":"Beth Magre","type":"0","location":"0","weight":234187}

El conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, ha presentat aquesta tarda els objectius i les línies d’actuació de legislatura del departament d’Empresa i Treball durant la compareixença a la comissió d’Empresa i Treball del Parlament de Catalunya.

El conseller Sàmper ha posat l’accent en la necessitat de generar riquesa en els propers anys. “Aquest creixement i creació de riquesa ha de permetre avançar sense que ningú es quedi enrere” ha dit el conseller, que ha destacat la importància de la coordinació amb altres departaments del Govern per tal que tots els sectors econòmics puguin créixer, ser més competitius i crear major “ocupació estable i de qualitat”.El Govern de Catalunya serà un aliat dels emprenedors” ha manifestat el conseller que ha assenyalat que vol “fomentar l’equilibri territorial” augmentant la competitivitat de totes les parts de Catalunya.

El conseller Sàmper ha explicat que el departament d’Empresa i Treball posarà l’èmfasi i esforç en agilitar i simplificar els procediments i tràmits administratius per tal de fomentar i accelerar el creixement econòmic. “Treballarem per una reducció de la burocràcia per erigir a Catalunya en un ecosistema empresarial i industrial que generi prosperitat compartida gràcies a la creació d’ocupació de qualitat i estable”, ha explicat.

“Aquesta ha de ser la legislatura de la simplificació administrativa. Cal endegar un procés seriós per facilitar al màxim l’activitat empresarial sota paràmetres de celeritat i seguretat jurídica”, ha subratllat Sàmper. “Només obtindrem més i millors llocs de treball generant un marc rigorós, un escenari estable i un ecosistema potent que faciliti ocupació i riquesa”, ha afegit el conseller.

Sàmper ha recordat que la digitalització és una de les millors eines per aquesta simplificació administrativa i que, des d’Empresa i Treball, es continuarà apostant per les polítiques digitals, “un àmbit clarament transversal del nostre Departament” per dinamitzar el teixit productiu i crear ocupació de qualitat gràcies a l’impuls “de projectes transformadors basat en les tecnologies digitals avançades” en el marc d’estratègies existents com la d’Intel·ligència Artificial o de futures com la d’inclusió sociodigital. “Digitalització sí, tota, però sense deixar ningú enrere”, ha reblat el conseller Sàmper.

Nou Pacte Nacional per a la Indústria

El conseller Sàmper ha anunciat l’elaboració d’un nou Pacte Nacional per a la Indústria per donar continuïtat a un instrument de país, aprovat per primera vegada el 2017, i que en la tercera edició ha de donar resposta als nous reptes de reindustrialització amb la nova dimensió d’oportunitats que representen la transició digital i la transició ecològica.

En aquesta nova industrialització verda, Sàmper ha destacat com a peça clau la disponibilitat de sòl industrial i el mapatge que s’està fent des del Departament per fomentar les oportunitats de desenvolupament arreu del territori. Una industrialització verda on l’impuls a l’economia de l’hidrogen i la descarbonització seran claus, així com l’economia blava i els projectes d’electrificació en el sector de l’automoció.

Les polítiques que es preveuen implementar posaran el focus en les persones. Tant per facilitar la generació de més ocupació estable i de qualitat, com també per afavorir l’emprenedoria, així com per oferir un major seguiment i una atenció més personalitzada a totes aquelles persones en cerca de feina que s’adrecen al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Nova Llei de Turisme

En l’àmbit del turisme, el conseller Sàmper ha demanat a tots els grups parlamentaris que treballin per el consens i poder aprovar aquesta legislatura una nova Llei de Turisme, ja que l’actual ha quedat obsoleta davant de l’evolució d’aquest sector. “Aquesta nova llei ha de sorgir de l’anàlisi rigorós de la situació i incorporar la perspectiva territorial ja que s’han de tenir en compte les singularitats de les diferents destinacions i realitats turístiques de Catalunya”, ha dit el conseller.

Nova direcció general de Diàleg Social

Per tal d’avançar en les línies d’actuació del Departament, el conseller Sàmper ha recordat que “des del primer minut m’he posat al servei de les empreses i els treballadors”. En aquesta línia, Miquel Sàmper ha subratllat la necessitat d’establir un diàleg i una col·laboració permanent amb tots els agents del sistema empresarial i laboral del país. En aquest sentit, el conseller ha posat en valor el diàleg social. “Hem creat una direcció general del diàleg social, perquè entenem que es imprescindible per generar la riquesa i l’ocupació de qualitat que pretenem” ha dit.

Més coordinació amb tots els departaments

Pel que fa a l’esforç per augmentar la coordinació transversal amb altres departaments del Govern, ha anunciat, entre altres novetats, que, de manera conjunta amb el departament de Política Lingüística, el Departament d’Empresa i Treball es treballarà en la modificació del Decret 151/2013 sobre la potestat sancionadora en matèria de consum en el cas d’infraccions en matèria de drets lingüístics dels consumidors. Així mateix, ha establert com a prioritat una actuació transversal amb el departament d’Educació i Formació Professional per millorar la formació professional i adequar-la a les noves necessitats.


@empresacat | @treballcat

►►► més xarxes socials

3  

Imatges

El conseller Sàmper durant la seva compareixença a la comissió d¿Empresa i Treball del Parlament de Catalunya

El conseller Sàmper durant la seva compareixença a la comissió d¿Empresa i Treball del Parlament de Catalunya 4230847

El conseller Sàmper amb el secretari general del Departament, Pol Gibert

El conseller Sàmper amb el secretari general del Departament, Pol Gibert 234187

El conseller Sàmper durant la seva intervenció en la Comissió d'Empresa i Treball

El conseller Sàmper durant la seva intervenció en la Comissió d'Empresa i Treball 4278291