1. La Xarxa Tècnica de Política Lingüística es reuneix en una sessió de treball per compartir estratègies i objectius
  2. El conseller Vila valora l’experiència i la transversalitat de l’òrgan que coordina tècnicament la política lingüística de tots els departaments


El conseller de Política Lingüística, F. Xavier Vila, va reunir ahir els membres de la Xarxa Tècnica de Política Lingüística per primer cop des de la creació del Departament en una jornada de treball i debat. La xarxa aplega professionals que treballen en tasques de planificació i gestió lingüística als diversos departaments, contribuint a les polítiques transversals del Departament de Política Lingüística dins de l’Administració de la Generalitat i desplegant els acords de la Comissió Tècnica de Política Lingüística, que integren els secretaris generals de tots els departaments. 

En la intervenció que va obrir l’acte, el conseller Vila va qualificar aquest òrgan d’absolutament estratègic per a la llengua alhora que va valorar, davant dels tècnics participants, la situació de la llengua que va sintetitzar en quatre punts: diversa, complexa, delicada i reversible. També va analitzar les polítiques dels darrers anys quant a l’ús del català a l’administració i va destacar el paper que, en la conjuntura actual, ha de tenir la Xarxa Tècnica de Política Lingüística. Per Vila, cal que els tècnics aprofitin la capacitat de disposar d’una conselleria centrada en la Política Lingüística per reforçar la seva acció a tots els departaments. “Sou la garantia de la vehiculació de les polítiques lingüístiques a cada departament”, va dir als assistents. 

En la sessió es van presentar els plans lingüístics dels departaments de Salut; d'Educació i Formació Professional; de Justícia i Qualitat Democràtica; de Recerca i Universitats; i de Drets Socials i Inclusió, per donar pas a una dinàmica de debat sobre necessitats i propostes per l’impuls del català al conjunt de la Generalitat. Va cloure la jornada el secretari general del departament de Política Lingüística, Joan Santanach, que va agrair l’aportació de tots els participants i va confirmar la convocatòria semestral de la xarxa per treure el màxim rendiment del seu potencial.  

1  

Imatges

El conseller de Política Lingüística, F. Xavier Vila, en una sessió de la Xarxa Tècnica de Política Lingüística

El conseller de Política Lingüística, F. Xavier Vila, en una sessió de la Xarxa Tècnica de Política Lingüística 921282