Empresa i Treball

La Generalitat destina més fons per la prevenció de riscos laborals

query_builder   5 maig 2004 17:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat destina més fons per la prevenció de riscos laborals

“LES SANCIONS IMPOSADES A LES EMPRESES PER L’INCOMPLIMENT DE LA LLEI DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS SERVIRAN PER FINANÇAR PROGRAMES PER EVITAR-LOS”

La Generalitat destinarà la recaptació de les sancions per incompliment de la normativa sobre prevenció de riscos laborals, a la prevenció de riscos laborals. Així ho ha anunciat aquest matí, el Conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, en sessió parlamentària, després d’un acord pres entre el seu Departament, i Economia i Finances, relatiu al pressupost d’enguany. 

El Conseller ha destacat que l’objectiu és "no fer negoci amb les multes i sancions", sinó reinvertir els fons recaptats per incompliment de la normativa "per millorar la seguretat dels treballadors de les empeses catalanes". Rañé ha afegit que "ens agradaria no haver de posar sancions, ja que això voldria dir que les empreses compleixen amb la normativa de prevenció de riscos laborals".

Rañé ha explicat que fins ara els diners de les sancions “entraven en la caixa comuna de la Generalitat” i el que ara proposem és que “es destinin a la prevenció de riscos laborals, o sigui que es destinin a corregir allò que ho ha produït”.

D’altra banda, Rañé ha anunciat que demanarà al Govern Central el traspàs de la totalitat d’efectius destinats a la inspecció de Treball, perquè siguin gestionats des de la Generalitat. Segons el Conseller, aquest fet seria positiu, sobretot "per l’eficàcia en l’acció inspectora i sancionadora". Així ho plantejarà el Conseller al nou Ministre de Treball, Jesús Caldera.

En aquest sentit, Rañé ha denunciat l’incompliment de la Resolució Parlamentària, que es va realitzar l’any 2002, fruit del debat sobre sinistralitat laboral. Segons el Conseller, un dels elements que recull la resolució i que no s’ha complert és el traspàs de les competències de la inspecció de Treball. El Departament de Treball i Indústria també vol acabar de consolidar l’increment de personal tècnic que només es va complir d’una manera parcial.

El Conseller també ha demanat comparèixer, el proper mes d’octubre, davant el Parlament de Catalunya, amb motiu dels 2 anys de vigència de la Resolució  Parlamentària sobre sinistralitat laboral.

Adjuntem en format pdf la transcripció de la interpel·lació.

1  

Fitxers adjunts

Transcripció interpel.lació conseller Josep Maria Rañé (sessió Parlament 05.05.2004)

Transcripció interpel.lació conseller Josep Maria Rañé (sessió Parlament 05.05.2004)
PDF | 65